Цвети Радойчева е млада, красива и талантлива, а гласът й е кадифен и завладяващ. Пее от 3-годишна възраст, печели редица конкурси, на 7 години започва да пее в хор „Добри Христов“, а на 20 кандидатства в музикалната академия – поп и джаз пеене в класа на доц. Алис Боварян. През 2008 г. излиза първият й сингъл „Не се обръщай“, следват „Ти“, „Бял сатен“ и „Дъжд от звезди“, а „Вземи ми всичко“ става нейна визитна картичка. През 2016 г. става майка за първи път на дъщеря си Ванеса.

Цвети е сред посланиците на „Да изчистим България заедно“, част от най-голямата гражданска инициатива в света – World Clean Up Day 2018. Пред Ladyzone тя отговаря на въпроси, свързани с най-мащабната доброволческа инициатива у нас, чийто организатор е bTV.

Тази година за първи път 150 държави ще чистят заедно на 15 септември. Какво означава това според теб?

Означава, че хората стават по-отговорни, по-добри и все по-обединяващи се в името на по-чиста околна среда. Никой не е сам на тази земя и колкото по-бързо осъзнаем, че всички ние заедно с природата сме едно цяло, толкова по-добре, по-щастливо и по-дълго ще живеем, тъй като когато сме заедно, сме най-силни.

Кое е любимото ти място в България?

Моето любимо място е Тетевенският балкан. Прекрасна природа, чист въздух и красиви гледки…

Има ли там нужда от почистване?

Не мога да кажа, че е чисто. За най-голямо съжаление, много хора изхвърлят отпадъците си, както в населените места, така и в планината.

Достатъчно чиста ли е България според теб?

Определено, в България не е достатъчно чисто. Това е всеобщ проблем, на който трябва да се обръща все по-голямо внимание и добре че има „Да изчистим България  заедно“, за да се активизират все повече хора и да направим България една по-чисто и уютно място за живеене.

Ти самата какво правиш, за да е по-чисто около теб?

Не изхвърлям боклук, където ми падне. Винаги гледам да разпределям боклука си и да го изхвърлям в определените кофи за смет. Така уча и малката си дъщеря, която е само на 2 годинки и носи всяко боклуче в кофата, както в къщи, така и навън. Чистотата е въпрос на интелект и възпитание.

Подценяваме ли проблемите с околната среда?

Мисля, че до голяма степен ги подценяваме. Забързани в своето всекидневие и недоволни от себе си и социалния си статус, хората изхвърлят фасове, боклуци, храна. Но природата е наш дом и в един момент ще ни се отблагодари, ако я поддържаме чиста, и съответно ще ни отмъсти за нашето нехайство с болести.

Чистенето е само едно от нещата, които правим, за да подобрим качеството на живота? Какво друго трябва да направим, за да живеем по-добре?

Чистотата е изключително важна част от нашето съществуване. Много е важно да поддържаме чисто не само в домовете си и навън, а и в съзнанието. Всичко е в нашите мисли – колкото по-чисти са те, толкова по-чисти и искрени ще са и деянията ни. Важно е всеки да вникне в себе си и да се устреми към добри, позитивни и красиви чувства и мисли, защото злобата и завистта са онези порочни чувства, които замърсяват нашите души и ни убиват – както боклука, който убива нашата планета.