Шаная Туейн се е прехранвала с „мухлясал“ хляб и горчица. Музикалната суперзвезда сега може и да е мултимилионерка, но детството ѝ в Онтарио е било белязано от бедност, като майка ѝ Шарън се е борила с депресията, а доведеният ѝ баща Джери Твен е бил подложен на расова дискриминация в опитите си да си намери работа. Звездата споделя, че семейството, което включва и четиримата полубратя и сестри на певицата, е имало малко храна.

„В нашата къща денят за пазаруване беше събитие. Понякога минаваха две-три седмици без покупки. Оставаше ни само мухлясал хляб, какъвто беше абсолютният минимум. Ако в хладилника имаше само горчица, просто слагахме горчица върху хляба и отивахме на училище“, споделя Туейн пред списание You.

За да донесе повече пари в дома, Шарън започва да води Шаная на участия в барове, когато тя е само на осем години, където бързо научават вратичките в законите, за да могат да й осигурят възможност за концерт.

Снимка: Getty Images

На младата Шаная не било позволено да свири, докато все още се сервира алкохол, но след последните поръчки, между полунощ и 1 ч. през нощта, тя можела да излезе на сцената, след като публиката се „зареди“ с бира и уиски.

„Беше неудобно. Беше шумно. Беше задимено - наистина задимено. Винаги миришеше, разбирате ли? Бира и алкохол - застоял алкохол", спомня си тя.

Понякога доведеният баща на певицата придружавал нея и Шарън, но в други случаи им забранявал да ходят, но майката на Шаная все пак ги измъквала, което създавало повече проблеми, пише още БГНЕС.

„Ако той имаше работа и работеше на следващата сутрин, как щеше да стигне дотам, ако вземем бензина и не ми платят нищо? Това беше руска рулетка, която майка ми играеше на моменти“, спомня си още певицата за трудните моменти.