Петият ден от делото, който Джони Деп заведе срещу бившата си съпруга Амбър Хърд за клевета, беше най-интересният досега. На свидетелското място застана самият актьор, който за пореден път отхвърли обвиненията в домашно насилие и сподели по какъв начин са му се отразили обвиненията на Амбър Хърд.

Звездата от „Карибски пирати“ реши да се изправи срещу бившата си половинка в съда, след като през 2018 г. тя написа статия, в която се представя като оцеляла след домашно насилие. В статията не се посочва изрично името на Джони Деп, но според адвокатите му достатъчно ясно се разбира, че става дума за него и това вреди на кариерата му.

Снимка: Getty Images

Джони Деп вече заведе едно подобно дело срещу британски вестник, но го загуби. По тази причина загуби ролите си в поредиците „Карибски пирати“ и „Фантастични животни“. Ако загуби и това дело, с кариерата му почти със сигурност е свършено.

 

Кой ще спечели делото?

За пръв път Джони Деп застава на свидетелското място в процеса срещу Амбър Хърд.

Най-важните неща, за които актьорът говори:

  • Причините да реши да изчисти петното от името си и по какъв начин всичко това влияе на децата му.
  • Изпълненото на насилие минало на актьора и отношенията с майка му.
  • Любовта, която е изпитвал към Амбър Хърд в началото на връзката им.
  • Причините да напише няколко съобщения, от които днес се срамува.
  • Истината за злоупотребата си с наркотици и алкохол.

Може да прочетете повече за признанията му на следващите страници >>>

Джони Деп: Изправям се пред вас не само заради себе си, но и заради децата си

„Истината е единственото, което ме интересува“, заяви Джони Деп. „Лъжите няма да ви доведат до нищо, освен до още лъжи. А аз съм обсебен от истината.“

Джони Деп и защитниците му се опитват да убедят съдебните заседатели, че всички обвинения на Амбър Хърд срещу него са или фалшиви, или силно преувеличени.

„Почувствах се длъжен да се изправя пред вас не само заради себе си, но и заради децата си“, каза още актьорът. „Струваше ми се ужасяващо децата ми да отидат на училище и съучениците им да ги посрещнат с снимката на посинената г-жа Хърд на корицата на „Пийпъл“. В тези твърдения няма и зрънце истина.“

Джони Деп е баща на две деца, които има от връзката си с Ванеса Паради.

Днес Лили Роуз е на 22, а Джак е на 20 години.

Джони Деп и тормозът, на който го е подлагала майка му

Джони Деп идва от семейство, в което не е имало мир и любов. Той разказа за отношенията си с вече покойната си майка, която го е подлагала на тормоз, удряла го е и го е замеряла с пепелници и обувки на висок ток. Джони Деп я определи като „агресивна и жестока“.

„Вербалното и психологическото насилие беше почти по-лошо от побоя“, разказа той. „Побоят беше само физическа болка. С нея се свиква. Научаваш се да я приемаш. Свикваш с нея.“

Той разказа и за баща си, които е бил пълната противоположност на майка му – мил, тих и избягващ конфронтация по всякакъв начин.

„Когато майка ми го атакуваше, разбира се пред децата си, нея не я интересуваше, той посрещаше атаката стоически“, сподели още актьорът. „Той стоеше там и преглъщаше болката, която тя му причиняваше.“

Това описание на отношенията в семейството на Джони Деп напълно отговаря на описаното от сестрата на актьора в първата седмица от процеса.

В началото на връзката им Амбър Хърд е била „твърде добра, за да е истина“

„Тя беше внимателна. Тя беше любяща. Тя беше умна. Тя беше добра. Тя беше мила. Тя беше забавна. Тя беше разбираща.“ – Така Джони Деп описа Амбър Хард, в която се е влюбил. Но с времето всичко това се е променило и то много рязко.

Снимка: Getty Images

„Все едно вече беше друг човек“, разказа Джони Деп пред съда и съдебните заседатели. „Нещата започнаха да се променят. Започнаха да излизат наяве.“

Снимка: Getty Images

През първата седмица от процеса брачната терапевтка на Амбър Хърд и Джони Деп разкри пред съда, че двамата действително много са се обичали, но по някаква причина същевременно са се изнервяли и това е водело до спорове, пълни с агресия.

 

 

„Ще изгоря трупа ѝ, за да съм сигурен, че е мъртва“

Защитниците на Амбър Хърд показаха съобщения от Джони Деп, писани до негови приятели, в които той описва как си представя смъртта ѝ. В едно от съобщенията казва, че се надява „разлагащият се труп да е в багажника на Хонда“, а в друго споделя, че иска да я удави и допълва: „Ще изгоря трупа ѝ, за да съм сигурен, че е мъртва“.

Снимка: Getty Images

Джони Деп призна, че е писал тези съобщения и се срамува от тях. Той обясни цветистия си изказ с любовта си към черния хумор на „Монти Пайтън“.

„Понякога болката трябва да бъде преборена с хумор и понякога с черен хумор“, каза той пред съда. „Понякога съм доста експресивен в нещата, които пиша.“

Наркотици, алкохол и зависимости

Едно от обвиненията на Амбър Хърд е, че Джони Деп е бил почти през цялото време под въздействието на алкохол и наркотици, които са отключвали агресивното му поведение.

Деп призна, че действително има проблем с упойващите вещества – проблем, който е започнал когато е бил 11-годишен и се е пристрастил към обезболяващите на майка си.

„Имаше обаче много години, в които не докосвах наркотици и не пиех“, каза той. „Не съм някой маниак, който трябва да е надрусан през цялото време.“

Според него твърденията на Амбър Хърд за злоупотреба с наркотици са силно преувеличени. Според него той е успял да изчисти организма именно по време на връзката си Амбър Хърд.