Свикнали сме да виждаме тези личности най-вече на политическата трибуна. Но малко хора знаят какви са техните странни хобита. Обичат ли политиците да спортуват? Какви да техните занимания извън сериозната им професия? Отговорите са любопитни. 

КИРИЛ ПЕТКОВ

"Спортът винаги е играл голяма роля в моя живот. Тук можете да ме видите на любимия ми плаж Корал, учейки се да карам уиндсърф", това пише в Инстаграма си Кирил Петков. По-късно обаче открива, че кайтсърфингът го влече повече. Сноубордът също влиза в списъка с любими занимания на лидера на "Продължаваме промяната". Друга негова страст е летенето с парапланери. "Това не го правя толкова честно, но полетът от Витоша над цяла София е незабравим. Предполагам спортовете, свързани със свободата са моето нещо."  

КОРНЕЛИЯ НИНОВА

Председателят на БСП обича да прекарва времето си сред природата. Кара колело и харесва кучета. "Нека не забравяме древния принцип ”здрав дух в здраво тяло” (mens sana in corpore sano)", споделя тя към този кадър, с който отбелязва в деня на българския спорт.  

МАЯ МАНОЛОВА 

Може би малко хора знаят, че председател на парламентарната група на коалиция „Изправи се БГ! Ние идваме!“ е и кулинар. Една от рецептите, които Мая Манолова споделя е за "Вкусна и икономична ръчна питка Изправи се". Разглеждайки профила й в Инстаграм пък установяваме, че на Сирни Заговезни денят й е започнал с мекици. 

ЕЛИСАВЕТА БЕЛОБРАДОВА

Депутатът от Демократична България предпочита фитнеса като спорт. Стендъп комедията е една от интересните и по-нестандратни страни в кариерата й. 

КРИСТИАН ВИГЕНИН

Депутатът от БСП се увлича по фотографията. Цветя, луна и залези са едни от кадрите, които най-често се появяват в неговия Инстаграм фийд. 

ЦВЕТА КАРАЯНЧЕВА

Депутатът от ГЕРБ-СДС харесва тежка музика, като един от фаворитите й е IRON MAIDEN. Разходките в планините също са едно от хобитата й. Интересни места, които е посещавала, са скалните ниши край село Чомаково, община Момчилград, Лъвската скала и други интересни забележителности в Родопите. 

АНГЕЛ ДЖАМБАЗКИ

Политикът от ВМРО обича да чете книги на историческа тематика и автобиографии. Интересът към оръжията от едно време също не му е чужд. В едно спортно предизвикателство с футболна топка, демонстрира не лоши умения. 

ДИМИТЪР ШИВИКОВ

Водачът на листитите на "Справедлива България" в Пловдив е военен деец и висш офицер от състава на Българската армия. Има звание бригаден генерал и е служил като национален командир на българския контингент в Афганистан.