Мария Бакалова влезе в класацията на списание „Форбс“ „30 под 30“ в категория "Развлечение". Списъкът включва водещи млади лидери, изобретатели и предприемачи.

"Нямам думи! Това е наистина невероятно и съм изключително щастлива." - сподели акстрисата, номинирана за "Оскар" в Инстаграма си.

Тя разказа в поста си, че скоро е станала съдружник в продуцентската компания от групата JupiterLights Pictures. Там работи със своя партньор също продуцент Юлиян Костов. 

"Вълнуваме се от всички вдъхновяващи оригинални филми и сериали, които искаме да създадем за вас през следващите години, представяйки неизследвани славянски и балкански интелектуални права и таланти. Вълнуваме се и от това, че ще възстановим нашите митове и легенди, които са обичани от много хора по света, и ще ви предложим нещо различно, което носи нашата гореща балканска автентичност." - допълни още тя.

 

Като цел на продуцентската компания тя посочи равния достъп до актьорски възможности и премахването на бариерите, свързани с етноса и акцента, когато става дума за водещи роли.

„Българската актриса използва международния си успех, за да се бори със стереотипите, да се застъпва за равно представителство за източноевропейците, както и за популяризиране на чуждите акценти на екрана“, поясняват от „Форбс“.

Мария Бакалова получи и награда "Аскеер", отличена за посланик на българското актьорско майсторство и международна изгряваща звезда.