“Малкият Пикасо“ – така британският „Таймс“ нарича Лоран Шварц от Германия, който на 2 години започва да рисува абстрактни картини и се превръща в сензация. Някои от картините му се продават на цена от над 12 хиляди лева (7000 долара).

През миналата есен, когато той дори няма навършени 2 години, семейството му го води на почивка. Стаята за занимания за деца на хотела, в който са отседнали, му става любима и родителите му не могат да го измъкнат от там. След като се прибират у дома, Лиза и Филип Шварц решават да му направят собствено студио, в което с изумление наблюдават как той рисува картина след картина.

Снимка: Instagram



„Те са абстрактни и необичайното е, че той вгражда в тях различими фигури, което хората често ни споменават и което ги прави толкова популярни“, разказва гордата майка пред „Таймс“.



Любимите му теми са животни, като коне и слонове, и предпочита да работи с ярки цветове. Родителите на малкия художник получават оферта от 270 000 евро за първата му картина, озаглавена „Пръстите“, но отказват да я продадат по сантиментални причини.

„Можете ясно да разпознаете слоновете, които са едни от любимите му животни, както и динозаврите и конете. За него е много важно картината да е ярка и цветна. Кафявото и другите скучни цветове не го интересуват. Той има много ясни представи за цветовете, които смесва“, обяснява гордата майка.



Възхитена от таланта на сина си, Лиза създава акаунт в Инстаграм, за да споделя работата му, и е поразена от вниманието, което той успява да привлече. До момента младият творец има над 88 хиляди последователи.
Насърчителните коментари и признанието за работата на Лоран, които се появяват в социалната мрежа, подтикват Лиза да започне да продава творбите му онлайн.

Снимка: Instagram



Творбите на талантливото дете са изложени на най-големия панаир на изкуствата в Мюнхен ART MUC, който се проведе през април, и са продадени на купувачи от цял свят. Някои от творбите достигат цени от над 12 хиляди долара.

 



Родителите му събират парите в банкова сметка, до която той няма да има достъп, докато не навърши 18 години.
Лиза отбеляза, че макар да насърчава талантите и страстта на сина си, тя никога не го насилва да рисува.



„Изцяло от него зависи кога и какво ще рисува“, казва тя. „Понякога не му се рисува и не стъпва в студиото си три или четири седмици, но после изведнъж грабва четката и казва: „Мамо, ще рисувам“.