Людмила Филипова: Желая на всички красив Свети Валентин!

За мен 14-ти февруари е Денят на влюбените и червените сърца, обкичили градовете. Много е модерно напоследък да се казва, че когато двама души се обичат те нямат нужда от специални дни, за да си го доказват. Вярно е, но според мен е романтично да имат специални дни, които да отбелязват различно от ежедневието, в които да си казват по-често, че се обичат и да си спомнят защо се обичат, които да чакат и празнуват заедно. Желая на всички красив Свети Валентин! А онези, които в този ден нямат любим до себе си, да излязат да се забавляват с приятели и да празнуват красивата любов, която всеки миг ги дебне зад ъгъла. Най-красивото на този миг е, че е неочакван!

Ива Дойчнова: Любовта и виното сами по себе си са празници

Около тази дата - 14 февруари -  все се появява някакъв спор за това - влюбените или Трифон Зарезан празнуваме? Аз за себе си подобен избор не мога да направя, защото  просто не се налага. Когато сме влюбени - това е абсолютен празник на живота и радостта от него. Той се случва всеки ден и всеки миг - не става да се "чества" като юбилей или като просто една дата. Виното също има подобна съдба.  Преклонението пред божествената напитка си го има още от тракийско време по нашите земи - с него се правело жертвоприношение в древността, с него вдигаме наздравици при най-хубавите поводи. Аз лично празнувам хубавото вино всеки ден /да ме извинят трезвениците/, но то е част от миговете,  които  споделям с приятели и любими хора. Така че и виното не става за честване, то самото е празник.
Най-сладко празнуват децата. В класа на моята малка дъщеря рисуват валентинки и ги пускат в една кутия. След това какички от по-горните класове ги раздават на хората, за които са предназначени. Мина рисува  и за момиченцата,  и за момченцата. Прави и точно за тези, които според нея имат най-малък шанс да получат картичка. Може би в това е и усещането ми към празника - да споделиш спонтанно добри чувства към много хора, дори тези, които най-малко ги очакват.

Гери Гочева: Само сърцето знае верния път

Понякога разумът се опитва да измами сърцето с всевъзможни доводи и се объркваме. Но когато любовта я има и присъства там, надълбоко в нас, ние намираме верния път,защото само сърцето знае кой е той! А когато дойде тишината и самотата, само мисълта, че любимият човек е някъде там, те кара да продължиш и да се бориш за щастието, което взаимно ви извисява над всички неудачи, просто защото се имате един друг…

Честит св. Валентин и Трифон Зарезан на всички. Настъпи още един прекрасен ден, в който имам шанса да покажа  на хората, които обичам, колко много значат те за мен.
Пожелавам ви да има до вас специален човек, с който да споделите любовта, който без повод ще ви подарява цветя, подаръци, изненади и това да ви кара да се чувствате обичани и желани всеки ден.

Много усмивки и весело настроение от мен…