Пачката, носена от Сара Джесика Паркър в началните надписи на „Сексът и градът“, ще бъде продадена на търг.

Очаква се триетажната пачка от тюл в цвят наподобяващ слонова кост да бъде продадена на стойност между  8 хил. и 12 хил. долара на търг в Julien's Auctions в Калифорния на 18 януари.

„Пачката се превръща в символ на попкултурата“, според търговската къща, след като Паркър я носи в ролята си на Кари Брадшоу в хитовия телевизионен сериал.

Снимка: Getty Images

Тя е закупена от дизайнерката на костюми на сериала Патриша Фийлд, която я открива, докато пазарува за сериала в нюйоркско малко магазинче, където тя е поставена в кош с други дрехи за пет долара“, според обявата.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

„В кутията с дрехи за разпродажба – един бял тюл надничаше като гребен на вълна в морето от изхвърлени дрехи", пише Фийлд в своята книга. „На Сара Джесика ще й ходи тази пола заради миналото й на балерина", обяснява тя.

„Също толкова важно обаче е, че полата в стил пачка е авантюристична и неочаквана – нещо като самия сериал“, уточнява Фийлд. Пачката се появява в „Сексът и градът“ през 2008 г., в сцена, в която Кари разчиства гардероба си и решава кои дрехи да запази. Дали да запази или да изхвърли някои от дрехите си, решават приятелките ѝ Саманта, Шарлот и Миранда. Визията с пачката е единодушно „запазена“.

В описанието за търга се изтъква и фактът, че тази пола е една от петте неща, използвани за началните надписи на сериала, и се предлага със сертификат за автентичност, подписан от Фийлд. Пачката е част от кампанията Unstoppable, в която са включени и артикули, носени от принцеса Даяна, Одри Хепбърн, Елизабет Тейлър и др.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

„Сексът и градът“ продължава шест сезона – от 1998 до 2004 г., сериалът на HBO предоставя сурови коментари за секса и връзките и положително представяне на силните женски приятелства.