Певицата, писател, йога инструктор и майка на три деца – Светла, Виктор и Кирил, Светла Иванова днес отбелязва рожден ден и то по нестандартен начин. Да е честита и успешна! Тази вечер в столичен клуб тя събира близки и познати на празника си, на който ще представи и новата си песен „Среща”. Дамите, които ще дойдат в 19 часа, задължително трябва да са облечени в рокля на цветя – дрескодът на събитието, защото ще станат героини в клипа към песента. За интересната хрумка Светла Иванова разказва с усмивка пред Ladyzone.bg. Изисканата дама споделя и как е започнал денят й, как се чувства, зодия Везни ли е, Скорпион ли, колко време е вече със съпруга си, както и разкрива още подробности за песента „Среща” и видеото, което предстои да бъде завършено на връх рождения й ден, а част от снимките към него са осъществени преди дни на остров Бали.

Светле, честит рожден ден! Как се чувстваш – родена си в първия ден на зодия Скорпион?

Благодаря! Винаги съм имала избор да мисля дали съм зодия Везни или Скорпион (смее се) и винаги мога да чета хороскопа и на двата знака и да си харесам това, което преценя. Въпреки че, честно казано, не съм толкова зависима от астрологични прогнози – вярвам, че всеки човек може сам да повлияе на това, което му се случва. Но, ако трябва да се определя – имам повече от характеристиките, които се отнасят за Скорпиона.

Как започна деня ти, ще празнуваш ли и къде?

Празникът ми започна още сутринта вкъщи. Семейството ми ме остави да спя до по-късно и когато станах, бяха ми подготвили прекрасна закуска, торта, подаръци и всички ме чакаха... И ми беше много приятно! Кирил е най-големият ми син, вече имам и снаха. Те не са в България, но ми се обадиха, за да ме поздравят и скоро ще се съберем, за да празнуваме заедно. Другото ми дете отиде на училище първа смяна, третото е втора, естествено и утре са на училище и няма да могат да присъстват на купона довечера в пиано бара в кв. „Изток”. Но пък така вълнуващо тръгна денят ми, защото за пореден път чух и от тримата най-хубавите думи, които всяка майка иска да чува, ако може всеки ден: „Че е най-добрата, най-грижовната, най-милата, най-хубавата и красива”... А това да се чувстваш обичан от най-близките си хора, е най-важното. Наистина имам най-прекрасните деца!

А как и къде ще празнувам? Наистина съм решила по много нестандартен начин да отбележа 23 октомври. От много години не съм правила поп музика, направих песен, която обещава да бъде хит, защото е създадена от хийтмейкъри – Крум Георгиев и Иван Иванов, Жени Джамбазова е композитор. Дони Василева е автор на текста, като и аз имам принос, и започва така: „Сатенени обувки, изправена коса, очи като светулки и рокля на цветя...” С Дони решихме роклята на цветя да бъде в основата на настроението, което носи песента, а то е само за танци! И тази идея обвързах с партито за рождения си ден. Нестандартна е хрумката ми за довечера, защото ще снимаме и част от видеото.

Като дрескодът е „рокля на цветя”. От 19 ч. до 22 ч. с любимия ми режисьор Васил Стефанов започваме да снимаме всички мои приятелки, познати и всички дами дошли в пиано бара, дори и да не се познаваме. Всяка жена ще може да се изправи пред огледало, преди да влезе в бара, и така да се погледне в него, както го прави оглеждайки се във витрина на магазин на улицата, отивайки на среща. А името на песента е „Среща” и в нея се пее именно как се приготвя една жена за предстоящата си среща. След това ще продължим с нещо като тип караоке към историята на песента, защото всяка дама заслужава да бъде в центъра на събитието и да се чувства най-харесвана и обичана. Всъщност става дума за едно женско парти, което е толкова зареждащо! Така се разбира, че всяка една дама се е приготвяла и суетяла преди срещата си с приятелки (смее се)!

И след 22 часа, докогато ще продължи женското парти, са поканени и други мои гости, като очаквам да дойдат поета Александър Петров, Агент Тенев, Момчил Колев и неговата прекрасна съпруга, която ще участва и в клипа, учителят ми по музика Георги Мирчевски, който ще ме поздрави с изпълнения на Том Джоунс. Моят колега Дамян Попов, с когото ще пеем дуетните си песни, също ще присъства, както и други колеги от фолк музиката и от поп сцената. Беквокалистката ми Меги, която е стюардеса, отложи пътуването си, за да дойде довечера. Всеки, който дойде - микрофонът е негов (смее се)! Аз също ще поздравя гостите си с някои свои песни.

Снимка: GEDE GENI and YANDEPHOTO

Чудесна идея е да празнуваш рожден ден и премиера на песен, и снимки за клипа й, което си е двойно, та дори тройно събитие!

Да, така е! И да допълня, че другата половина от снимките към видеото направихме на остров Бали, откъдето се върнах преди десетина дни.

Навъртането на годините не те притеснява май? 

Навършвам 46 години и днес си дадох сметка, че с мъжа ми Георги се познаваме от 2000 г. и сме заедно от 2003 г. Или ако се раздели 46 на 2 - точно 23 години съм живяла без него и 23 – с него (смее се)! И – да, не ме притесняват годините, защото е важно как се чувстваш!