„Един пречистващ реверанс към всички, които са с мен в добро и трудно време“, така шеф Андре Токев представя автобиографичната си книга, която съвсем скоро излиза на пазара.

„Продължавам“ е заглавието, което той е избрал за изданието.

Автобиографията на един от най-емблематичните кулинари у нас излиза на 13 май. 

Шеф Андре Токев изказва своите големи благодарности към хората, с коитое работил за създаването на своята книга.

„Толкова са много, че е невъзможно да изпиша имената им, но тук е моят поклон за всеотдайността им да сме заедно в моята най-чиста кулинарна страст и в стремежа ми да я превръщам в творческа сила“, обясни кулинарът.

Книгата е изповед на един човек, израснал между три държави и достигнал до върховете на своята професия, благодарение на желязната си дисциплина и на подкрепата, която получава от семейството си. Мъж, преминал през множество трудности, за да осъзнае, че никога не бива да спира да се развиваш – неуспехите са уроци, а най-важното е да продължаваш напред по-силен и по-мъдър.

"Паднах, станах, изтупах праха от панталона си и… Продължавам" - пише шеф Токев. 

Най-голямата слабост на един от най-известните български кулинари е внучката му, която е вече на 4 години. През 2023 г. той стана дядоза втори път – този път на момченце. Той направи признанието в предаването „Преди обед“ по bTV.

Припомняме, че Андре Токев беше осъден на 7 месеца затвор за шофиране след употреба на алкохол. Впоследствие излезе от затвора предсрочно, което бе решение на Софийския апелативен съд.

„Рядко пия и не издържам на алкохол“, разказа още шеф Токев. „Тогава бях в блекаут и дори не си спомням повечето неща, които са се случили. Казах, че повече няма да пия алкохол, щом моят организъм не го понася. Няма нуждата да пия и не ми се пие!“, призна той.

„Благодарен съм, че мога да усещам и преживявам тези моменти“ - това беше първият коментар на шеф Андре Токев, след като излезе от затвора и се върна към готвенето.