Днес отбелязваме трагичната смърт на актьора Пол Уокър, който загина на 40-годишна възраст в автомобилна катастрофа. Актьорът беше звезда в най-популярния филм за бързи коли, което придаде още по-зловеща нотка на смъртта му.

Снимка: Getty Images

На 30 ноември 2013 г. Пол Уокър си тръгва от благотворително събитие. Той не е шофьор на автомобила, а само пътник. По неизвестни и досега причини, колата се забива в бетонен стълб и две дървета и се подпалва. Шофьорът на автомобила, 38-годишният Роджър Роудс, умира на място, а Пол Уокър, който въпреки тежките наранявания е още жив, изгаря в последвалия пожар.

По този повод ще ви припомним за още 7 трагични инцидентa, които отнеха живота на световни знаменитости и шокираха целия свят.

Принцеса Даяна

Снимка: Getty Images

Принцеса Даяна без съмнение е най-обичаният от обикновените хора член на британското кралско семейство. По тази причина целият свят е шокиран да научи, че 36-годишната жена е загинала в автомобилна катастрофа.

Снимка: Getty Images

Принцесата умира на 31 август 1997 г. в Париж, след като колата, в която се вози, катастрофира. Шофьорът на принцесата се е опитвал да се измъкне от папараците, което е станало причина за инцидента.

Погребението на Даяна се предава по телевизията и остава едно от най-гледаните събития в историята на британската телевизия. А отношенията ѝ с кралица Елизабет II стават причина за конспиративни теории, които допускат, че инцидентът може да е инсцениран от британските тайни служби.

Грейс Кели

Снимка: Getty Images

Грейс Кели е американска актриса и една от музите на Алфред Хичкок, която се омъжва за принца на Монако Рение III. Влизането ѝ в кралското семейство става тема на разговор в САЩ и в цяла Европа.

Снимка: Getty Images

На 13 септември 1982 г. Грейс Кели получава микроинсулт докато шофира. Тя е в колата заедно с дъщеря си Стефани. Принцесата на Монако губи контрол над автомобила, а Стефани не успява да хване волана навреме, за да овладее колата и автомобилът полита в 37-метрова пропаст. Грейс Кели е откарана в болница в много тежко състояние и без шанс за оцеляване. На следващата вечер съпругът ѝ дава разрешение животоподдържащите системи да бъдат изключени и принцесата умира.

Дъщеря ѝ оцелява, но също е тежко ранена и не успява да отиде на погребението на майка си. В чест на една от най-обичаните принцеси на Монако, болницата, в която тя издъхва, е наречена на нейно име.

Джеймс Дийн

Снимка: Getty Images

Най-известната катастрофа, отнела живота на холивудски актьор, е тази на Джеймс Дийн. Младият актьор, звезда от „На изток от рая“ и „Бунтовник без кауза“ е един от най-обещаващите актьори на своето време. Сърцето му обаче не е в киното, а другаде – автомобилните състезания.

Снимка: Getty Images

Актьорът участва професионално в няколко състезания, но заради договора, който е сключил с „Уорнър Брадърс“ му е забранено да упражнява опасния спорт. По тази причина Дийн се забавлява, като кара с висока скорост по междуградските пътища. В един от тези случаи, малко след като е глобен за превишена скорост, Джеймс Дийн се забива с висока скорост странично в друг автомобил, завиващ наляво. Актьорът чупи гръбнака си и умира на място.

Джеймс Дийн е едва на 24 години, когато напуска този свят и смъртта му се приема за огромна трагедия в Холивуд. Много хора са на мнение, че Джеймс Дийн е един от най-великите актьори, живели някога и катастрофата е отнела възможността му да направи още много незабравими роли.

За още трагични инциденти, отнели живота на световни звезди, може да прочетете на следващата страница >>>

 

Koби Брайънт

Снимка: Getty Images

Една от най-скорошните трагедии с известни личности е смъртта на баскетболиста Коби Брайънт.

Снимка: Getty Images

На 26 януари 2020 г. той и още 9 души излитат с хеликоптер. Времето обаче е неподходящо, има мъгла и духа силен вятър. Пилотът не успява да овладее летателния апарат и той се разбива в планината. Всички на борда загиват моментално.

Това, което прави трагедията още по-голяма е, че заедно с Коби на борда е и 13-годишната му дъщеря.

Ловеца на крокодили

Снимка: Getty Images

Австралиецът Стив Ъруин е по-известен като Ловеца на крокодили, тъй като често се снима в близост до опасните животни, храни ги и не се страхува да си играе с тях. В предаванията си той запознава зрителите с най-смъртоносните същества на планетата и често е споделял със съпругата си, че вероятно това ще е причината за смъртта му.

Снимка: Getty Images

Предсказанието му се оказва вярно и на 4 септември 2006 г. водещият е пронизан от опашката на скат. Стив Ъруин умира докато лодката, в която е екипът му, се придвижва към брега.

Ловеца на крокодили е бил инструктирал екипа си, че в случай на инцидент всичко трябва да е записано на камера и след това да бъде излъчено, но вдовицата му отказва записът да бъде показван.

Антон Йелчин

Снимка: Getty Images

Един от най-нелепите трагични инциденти е този, отнел живота на актьора от Стар Трек Антон Йелчин.

Снимка: Getty Images

На 18 юни актьорът се прибира в дома си и слиза от автомобила, за да заключи портата пред къщата си. Той обаче забравя да дръпне ръчната спирачка и колата тръгва назад, притискайки го кум оградата. Актьорът не може да се измъкне и се задушава.

Йелчин е открит на следващия ден, след като не се явява на репетиция и колегите му решават да го потърсят.

Маргарет Мичъл

Снимка: en.wikipedia.org

Маргарет Мичъл е авторка на една от най-великите книги, писани някога и макар „Отнесени от вихъра“ да попадна в центъра на скандал заради предполагаемия расизъм в книгата и филма, писателката остава литературна легенда.

Снимка: en.wikipedia.org

На 11 август 1949 г. писателката е тръгнала на кино, когато пиян таксиметров шофьор, който кара с превишена скорост и в грешната лента, я прегазва. Маргарет Мичъл умира 5 дни по-късно, без да дойде в съзнание.

Шофьорът, който става причина Маргарет Мичъл да си отиде на 48-годишна възраст, влиза в затвора за 11 месеца. Той умира през 1994 г. на 73-годишна възраст.