Преди 8 години всички бяхме потресени да научим, че актьорът в главната роля от най-обичаната филмова поредица за бързи коли е загинал в автомобилна катастрофа. Днес отбелязваме 8 години от смъртта на Пол Уокър.

Снимка: Getty Images

Пол Уокър започва актьорската си кариера в края на 80-те години, но става популярен в края на 90-те заради участието си в романтичната комедия „Тя е върхът“. Две години по-късно излиза първата част от „Бързи и яростни“, която прави Пол Уокър световноизвестен.

Снимка: Getty Images

Уокър участва в продълженията на хита, с изключение на третия филм, който е с различни персонажи. Докато снима „Бързи и яростни 7“, животът му приключва неочаквано на 40-годишна възраст.

На 30 ноември 2013 г. Пол Уокър си тръгва от благотворително събитие. Той не е шофьор на автомобила, а само пътник. По неизвестни и досега причини, колата се забива в бетонен стълб и две дървета и се подпалва.

Снимка: Getty Images

Шофьорът на автомобила, 38-годишният Роджър Роудс, умира на място, а Пол Уокър, който въпреки тежките наранявания е още жив, изгаря в последвалия пожар. Аутопсията показва, че никой от двамата мъже не е употребил алкохол или наркотици, пътят е бил в добро състояние и няма технически причини за катастрофата. Официалната версия е, че автомобилът се е движел с превишена скорост и водачът е загубил контрол.

Съдбата на „Бързи и яростни“

Снимка: Getty Images

Със смъртта на единия от актьорите в главните роли, студиото се изправя пред трудния избор дали да се откаже от филма, да пренапишат сценария и да презаснемат по-голямата част от сцените или да довършат филма без Пол Уокър.

В крайна сметка, с позволението на семейството на актьора, филмът е довършен. С помощта на компютърни ефекти лицето на Уокър е добавени върху телата на двамата му брата, с които има еднакво телосложение.

Снимка: Getty Images

От този момент героят на Пол Уокър вече не участва във филмите, но продълженията му отдават заслужена почит, за радост на почитателите му.

Новото семейство на дъщерята на Пол Уокър

Когато умира, Пол Уокър има 15-годишна дъщеря. Само преди две години момичето се е преместило от Хавай, където е живяла с майка си, в Калифорния, за да живее с баща си, но трагедията я оставя сама.

За щастие целият екип на „Бързи и яростни“, начело с Вин Дизел, поемат грижите за момичето. Не минава година, в която екшън звездата да не почете загиналия си приятел и да подчертае, че Медоу винаги ще е част от семейството му.

Самата Медоу засвидетелства любовта и уважението си към Вин Дизел, когато го покани да я придружи до олтара на сватбата ѝ с актьора Луис Торнтън-Алан през октомври.