Ванеса Брайънт отбеляза една година от смъртта на съпруга си Коби и дъщеря им Джиана, като публикува в "Инстаграм" трогателното писмо, което една от най-добрите приятелки на Джиджи е написала.

„Днес получих това мило писмо от Обри – една от най-добрите приятелки на Джиана. Обичам те, Обри! Благодаря за споделените спомени с Джиджи и за разрешението да споделя писмото тук“ – пише 38-годишната Ванеса Брайънт в "Инстаграм".

„Моята Джиджи е невероятна! Моето момиченце и Коби ми липсват толкова много. Никога няма да разбера как може такава трагедия да сполети толкова хубави хора. Все още всичко ми изглежда нереално. Коби, мисля, че направихме всичко, както трябва. Джиджи, все още ме караш да се чувствам горда майка. Обичам ви!“ – завършва Ванеса анонса си към писмото.

В него Обри пише до Ванеса, че, ако стане майка, иска дъщеря й да бъде като Джиана. Ето част от текста на тийнейджърката:

„Понякога изпадам в отчаяние, когато мисля за нея и какво още би постигнала, ако имаше още няколко години живот. Но се сещам за дирята, която остави след себе си. Нейната борба за равенство в спорта не остана незабелязана. Тя и господин Брайънт задвижиха процесите в тази насока. (...) Благословена съм, че имах възможност да прекарам време с вашата дъщеря! Обичам ви и мисля за вас, докато си спомням за Джиджи.

41-годишният баскетболист Коби Брайънт, 13-годишната му дъщеря Джиана и още седем души загинаха в катастрофа с хеликоптер на 26 януари 2020 г.

Ванеса Брайънт продължава да се грижи за едногодишната Капри и останалите две дъщери в семейството – 18-годишната Наталия и 4-годишната Бианка.

През април 2020 г. Ванеса и Коби щяха да отбележат 19 години от брака си.

„Много ми липсваш. Бих искала да си тук и да ме прегърнеш. Обичам те!“ – написа Ванеса по повод годишнината от сватбата.

През май месец най-малката дъщеря на Коби направи първите си стъпки и това бе запечатано в умилително видео.

Коби Брайънт игра 20 години за „Лос Анджелис Лейкърс“. На 24 август 2020 г. играчите на отбора почетоха паметта му, защото това е датата, която символизира двата номера, с които той игра през кариерата си – 8 и 24.

В същия ден от общината в Лос Анджелис съобщиха, че част от булеварда, минаващ покрай Staples Center, залата на „Лос Анджелис Лейкърс“, ще носи името на легендарния спортист.