Домът в покрайнините на Филаделфия, където Коби Брайънт прекарва част от детството си, се продава. Сегашните собственици на имота са го купили от родителите на NBA звездата през 2008 г.

Коби Брайънт, който загина при катастрофа с хеликоптер през януари, прекарва голяма част от детството си в Риети, Италия, тъй като баща му играе в местното баскетболно първенство. През 1991 г. семейството се завръща в САЩ и заживява във Филаделфия.

Снимка: POWELTON DIGITAL FOR COMPASS

Къщата с пет спални и три бани е с площ 280 кв. м. Разбира се, за феновете на звездата най-голям интерес представлява баскетболният кош в двора, където Коби Брайънт е тренирал.

„Когато се преместихме тук, всички, абсолютно всички, ни питаха „Знаете ли кой живееше в тази къща? Пощальонът, съседите, момчетата, които събират боклука... Всички!“ – споделя Кейт Байър, която купува имота преди 12 години.

Снимка: POWELTON DIGITAL FOR COMPASS

Коби Брайънт загина на 26 януари заедно с 13-годишната си дъщеря Джиана и още седем души на борда на хеликоптер, с който са пътували за детски баскетболен мач.

Снимка: POWELTON DIGITAL FOR COMPASS

38-годишната му съпруга Ванеса се грижи за останалите им три деца – Наталия (17), Бианка (3) и Капри (1).

Коби Брайънт игра 20 години за „Лос Анджелис Лейкърс“. На 24 август играчите на отбора почетоха паметта му, защото това е датата, която символизира двата номера, с които той игра през кариерата си – 8 и 24.

Снимка: POWELTON DIGITAL FOR COMPASS

В същия ден от общината в Лос Анджелис съобщиха, че част от булеварда, минаващ покрай Staples Center, залата на „Лос Анджелис Лейкърс“, ще носи името на легендарния спортист.

Още снимки от жилището можете да видите в галерията по-горе.