Телевизионната актриса Джесика Уолтър, която има награда „Еми“, почина на 80-годишна възраст тази седмица. Това съобщи дъщеря ѝ Брук Боуман, цитирана от Асошиейтед Прес.

Снимка: Getty Images

Джесика е най-известна с ролята си в хитовия сериал „Развитие в застой“, в който играе майката в странното семейство Блът. „Развитие в застой“ започна през 2003 г. и въпреки че се радваше на огромна популярност и получи много висока оценка от критиците, беше спрян през 2003 г. след третия сезон. 10 години по-късно сериалът беше купен от „Нетфликс“ и се превърна в един от първите приключили сериали, съживени от тях. Новите епизоди обаче не постигнаха успехите на старите и минаха 6 години, преди „Нетфликс“ да завършват историята през 2019 г. Джесика Уолтър участва във всички 84 епизода на сериала.

Снимка: Getty Images

Това без съмнение остава най-важната ѝ роля. Така мисли и самата тя: „Беше много, много специална роля“, сподели Джесика Уолтър в интервю за “Ентъртейнмънт Уийкли”. “От всички неща, които съм правила, това е най-важният ми спомен. Никога няма да го забравя.

Почивай в мир, Джесика Уолтър“, написа актьорът Джейсън Бейтман, който си партнираше с нея в „Развитие в застой“. „Каква невероятна кариера, изпълнена с невероятни изпълнения. Винаги ще помня времето, което прекарах с нея, докато я гледах как вдъхва живот на Лусил Блът. Тя беше единствена по рода си.

Джесика Уолтър става звезда още през 70-те години, след като участва в режисьорския дебют на Клинт Истууд – „Пусни „Мисти“ за мен“. За ролята си Джесика получава номинация за наградата „Златен глобус“. Това всъщност е втората ѝ номинация за престижната статуетка, след като през 1967 г. е номинирана за най-обещаваща изгряваща звезда.

Снимка: Getty Images

Джесика Уолтър има два брака – първият е от 1966 г. до 1978 г. От този брак е и единствената ѝ дъщеря. През 1983 г. Джесика се омъжва за актьора Рон Лейбман, с когото остават заедно до 2019 г., когато той умира.