Популярният инфлуенсър и майка на две деца – Мона Гочев, сподели откровено от какво се нуждае една майка.

„Защо си родила секцио?
Защо си кърмила толкова малко?
Защо им позволяваш да се цапат толкова много?
Как може да пуснеш детето си толкова малко на ясла?
И още толкова много въпроси и коментари…

Снимка: instagram.com/monagocheff

 

За последните 6 години се научих, че за да преминеш през предизвикателството да си майка, освен че трябва сам да се научиш да си възпитател, лекар, учител, готвач, разказвач на приказки, строител на лего, професионален стилист, чистач – най-важното е да се научиш да оцеляваш в среда и общество, в което все някой има какво да ти каже, да те поучи, да ти даде непоискан съвет и да те научи как да си по-добра майка.

Снимка: instagram.com/monagocheff

Живеем в свят, в който всеки с лекота коментира и осъжда, без да знае какво ти е в главата и в душата. Живеем в свят, в който думи и коментари се хвърлят срещу нас, и вместо да се подкрепяме и разбираме, хората сме станали съдници и много големи разбирачи.

Снимка: instagram.com/monagocheff

И през този толкова специален, вълнуващ и труден момент да станеш майка и да имаш толкова много отговорности – ние жените имаме нужда само и единствено от подкрепа, разбиране и прегръдка.
И когато имаме труден ден или не се чувстваме добре, не ни казвайте – “Айде, стегни се! Ще ти мине! Не си единствената майка на света!“

Снимка: instagram.com/monagocheff

По-добре ни кажете „Справяш се страхотно! Не си сама! И знам, че всичко ще бъде наред! С теб съм“.

Снимка: instagram.com/monagocheff

Не забравяйте да го казвате – на жените си, на приятелките си, на сестрите си, на дъщерите си, на себе си – всеки ден!“ – призовава Мона Гочев.

Снимка: instagram.com/monagocheff

Миналата година в края на октомври тя зае активна позиция относно дискусионния празник Хелоуин.

Снимка: instagram.com/monagocheff

“Тъй като днес отново има много възмутени българи, защото сме си маскирали децата като тикви и супергерои… Напомням, че днес е международен ден на Черно море, така че всеки, който иска да усети повече патриотизъм на днешния ден, може да се маскира като медуза, барбун или мида.

А пък за най-големите “патриоти” препоръчвам другата година, когато отидат на плаж, да си съберат фасовете и опаковките от храна… че само с хейт не става. Peace!“ – написа тогава Мона Гочев в Инстаграм.

Мона, която доби популярност с участието си в сериала „Революция Z”, и режисьорът Радослав Гочев имат две деца. Първото е момче на име Никола, което през януари навърши 5 години.

Второто им дете Леа се роди на 23.01.2023 г. На раждането, което бе със секцио, присъства и бащата – Радослав Гочев.