Днес актрисата Мария Бакалова празнува рождения ден на един от най-важните за нея хора – баща ѝ Вълчо Бакалов. Тя го поздрави със снимка в Инстаграм, на която са заедно в София.

„Честит Рожден Ден, тати. Обичам те! Благодаря, че те има“, написа Мария към снимката.

Кой е Вълчо Бакалов, бащата на най-успешната ни актриса

Вълчо Бакалов не обича публичността. Дори след успехите на дъщеря си Мария, отказва интервюта.

Дълги години работи като химик, а след това и в неоновата реклама. Пенсионер е по болест. Днес той живее в кв. Меден Рудник в гр. Бургас.

"За първи път я видях на сцена в Музикалното училище, когато свиреше на флейта", припомни си той в ексклузивно интервю за bTV.

Вълчо Бакалов винаги е стоял зад решенията на дъщеря си, дори когато се отказва от музиката, за да преследва актьорска кариера. И това е било правилно решение, тъй като Мария получава роля във филма „Борат 2“, който ѝ носи номинация за наградата „Оскар“.

Когато Мария получава покана да се яви на кастинг, това много плаши и двамата ѝ родители. Тъй като филмите от поредицата за Борат се снимат сред нищо не подозиращи хора, всичко около продукцията се пази в тайна до последния момент. Когато Мария заминава за Лондон, никой не знае в какво точно ще се снима тя и родителите ѝ се опасяват, че това е измама, целяща да я превърне в бяла робиня.

За щастие няма никаква измама и „Борат 2“ се оказва пътят на Мария към голямото кино. Тази седмица се състоя и премиерата на следващия ѝ холивудски филм – черната комедия „Убийствена игра“. Мария изпрати видео до българските си фенове, в което ги кани да гледат филма.

Филмът е с продължителност 95 минути и е хорър комедия. В него Мария играе ролята на млада жена, която попада с интимната си партньорка сред група младежи. Те решават да играят игра, но нещо се обърква и нещата стават твърде истински. Режисьор на филма е 46-годишната нидерландка Халина Рейн.

Още за Мария Бакалова: