Любо Киров ще направи три големи концерта в зала 1 на НДК – на 8, 9 и 10 ноември. Така кулминацията на „Турне 2023“, което вече беше гледано от над 12 000 души, ще бъде в три последователни вечери в София пред още 10 000 души. Извънредната дата е логичен отговор на огромния интерес на публиката и разпродаването на всички летни събития от турнето в страната предварително, което утвърждава Любо Киров като най-продавания български поп изпълнител на живо.

„Благодаря на всички, с които изпитахме тази невероятна емоция. Емоция, която ни вдига и ни държи високо по време на всеки един концерт. Нямам търпение да ви видя и в зала 1 на НДК за трите големи концерта. Ще бъде шоу, каквото никога не съм правил. Обещавам след това да си говорим дълго за него“, сподели Любо Киров.

Снимка: Artvent / Иван Ерменков

„Турне 2023“ започна запомнящо се на 2 август с два последователни концерта на сцената на Античния театър в Пловдив. След това на поредицата музикални събития се наслади и публиката в препълнените летни театри в Бургас, Варна, Стара Загора, Велико Търново и Русе. На сцената с Любо Киров по време на турнето е Голямата банда, а специален гост на концертите е Михаела Маринова. Медиен партньор е БГ Радио.

Снимка: Artvent / Иван Ерменков

Билети за последната дата от „Турне 2023“, зала 1 на НДК, 10 ноември: https://bit.ly/3EDmtg4

„Турне 2023“ на Любо Киров е най-продаваното музикално събитие през годината в класацията на една от популярните платформи за продажба на билети Eventim.

Снимка: Artvent / Иван Ерменков

2023-та започна изключително успешно за Любо Киров. Албумът му „Целуни ме“ стана най-продаван (на физически носител) за 2023-та.

Той беше един от големите победители на Годишните музикални награди на БГ Радио – със статуетки за „БГ албум“ и „БГ изпълнител“.

В края на март Любо Киров беше удостоен с награда „Икар“ в категория „Атракционно и сценично изкуство“ за приноса му в музикално-сценичното изкуство.

Той получи и отличието „Златно перо“ за принос към българските култура и изкуство.

Снимка: Artvent / Иван Ерменков

В началото на февруари песента му „Усеща се сила“ беше отличена в първите Годишни награди на Националната музикална класация БНР Топ 20 с най-висока оценка от селекционния екип на радиото. Той беше и сред артистите с открояващи се постижения и ярко присъствие в музикалния живот през 2022, включващи албума "Целуни ме", впечатляващия едноименен концерт в зала "Арена Армеец", както и националното музикално турне.

Снимка: Artvent / Иван Ерменков

Поредна година той отново е в класацията на престижното списание Forbes „Топ 70 на българските знаменитости“, което го постави на най-предно място, като музикален изпълнител.