На 84-годишна възраст почина големият български актьор Славчо Пеев. Директорът на Сатиричния театър Калин Сърменов беше първият, който съобщи новината във Фейсбук профила си: "Отиде си Славчо Пеев! Светлина, Славе, и благодаря за смислените мигове. Аплодисменти и поклон!".

Как как редица известни българи реагираха на загубата на големия актьор Славчо Пеев.

"За мен беше чест, привилегия и гордост, че те познавах! Ти беше истинско светило на Сатирата! Почивай в мир, бате Славчо!", написа легендата на българския футбол Христо Стоичков, който сподели снимка със Славчо Пеев.

"Човекът, с когото всеки ден го псувахме тоя живот и толкова много му се радвахме в същото време … Славчо, който ги изпрати всичките и остана последен … Обичам те! Обичам те! Обичам те! Благодаря ти за последната благословия, от която толкова имах нужда! Благодаря ти за пътя! Част от душата ми си отиде с теб", написа тв водещата Люба Пашова в Инстаграм профила си към снимка със Славчо Пеев.

"Винаги се намира!" Славчо Пеев винаги ще се намира в сърцата ни!", написа актьорът Юлиан Вергов.

"Бог да го прости Славчо Пеев! Светъл човек беше и голям актьор!!!", написа тв водещият Ники Кънчев.

Актьорът Мариан Бачев написа във Фейбук профила си: "Тази нощ в съня си си е отишъл един прекрасен човек и актьор, с когото имах честта и привилегията да споделяме един спектакъл ("Да, господин премиер") заедно на сцената на Сатиричен театър "Алеко Константинов". Чувахме се за всички празници, не изпускаше нито един мой рожден ден; бе първият, който ми звънна в 00.05 ч. на 1 януари, за да ме поздрави за Нова година... По време на Ковид редовно му носех топла храна и си говорехме от разстояние - знаех колко важно е да не го заразим! Тази снимка е отпреди няколко месеца, когато заедно пихме кафе... и се чухме преди дни да пием пак... Следващият спектакъл на Да, господин премиер на Открита сцена "Сълза и Смях" ще е посветен на него! Ще ми липсваш, доайене на Сатирата! ЛЕК ПЪТ КЪМ НЕБЕСНИЯ ТЕАТЪР, СЛАВЧО ПЕЕВ!".