Пътят на Гюлсим Али започва от Русе, преминава през модния подиум и титлата "Супер модел на България", за да стигне до Истанбул, където тя се нарежда сред най-популярните актриси в турските сериали.

Снимка: bTV Media Group

„Леко напрегната съм, защото за първи път от много време давам интервю на български“ – сподели в „Преди обед“ Гюлсим Али, която едва на 14 става "Супер модел на България".

Снимка: bTV Media Group

„Бяхме четири финалистки. Не очаквах чак първо място да спечеля. После представях България в Сао Паоло. Там се разплаках, тъй като не спечелих, но по-добре, защото сигурно щях да продължа по моделския път“ – разказа Гюлсим.

Снимка: bTV Media Group

Баща й иска да стане зъболекарка, но тя още от дете е привлечена от сериалите. Със сестра си дори разиграват някои от сцените вкъщи.

Снимка: bTV Media Group

„Първите стъпки бяха трудни. Търсих агенции и им писах, че искам да стана актриса. Скоро си четох стари съобщения, писала съм ги с преводач, защото не знаех турски. Видях колко грешки съм допускала. И до днес някои думи ги произнасям неправилно“ – сподели Гюлсим.

Снимка: bTV Media Group

Първата й роля е в Македония за един сериал с Хазал Кая от „Забраненият плод“. А първата й по-голяма роля е в сериала „Планинско сърце“, който се излъчва в Румъния и Гюлсим се надява някой ден да бъде и в българския ефир.

Тя вече се познава с актьори като Юсуф Чим и Берк Атан, който я е молил да му преведе какво му пишат българските фенове.

Гюлсим Али работи много – снима по 12 часа на ден, 6 дни в седмицата и затова не й остава много време за личен живот.