Днес Яна Маринова празнува рожден ден на брега на Дунав с колеги и със сина си Никола. Там актрисата е на снимки за нов сериал и още от май месец та чак до октомври непрекъснато пътува до Видин и се връща в София. На 5 септември започва театралният й сезон, от който сега си е дала почивка.

Ден преди да навърши 44 години и часове преди да отпраши за пореден път към дунавския град за снимки, Яна Маринова споделя пред Ladyzone.bg как ще прекара празника си.

Яна, каква емоция те обхваща около рождения ден?

Нямам кой знае каква емоция около рождените си дни и не държа задължително да ги празнувам. Но хората, които харесвам и обичам, е нормално да се радват и да ме поздравят и да бъдат с мен на рождения ми ден, когато и както го позволи ситуацията. И така винаги се получава най-хубаво. (усмихва се)!

Къде и как ще празнуваш рождения си ден?

Тази година ще съм на снимки за нов сериал във Видин. Синът ми Никола е в България, за ваканцията си (той започва университет в в Швейцария) и идеята беше да сме заедно на рождения ми ден. Но аз съм забравила да подам заети дни в снимачния график и сега Никола ще дойде с мен във Видин, ще отидем до крепостта Баба Вида, и ще отпразнувам с колеги и приятели. Получи се повече от перфектно!

Снимка: Евгений Милов

Продължаваш ли да играеш през лятото и в театралните постановки, в които участваш?

Дала съм си почивка от летните представления, заради сериала, тъй като постояно пътувам до Видин, а и имах нужда от малко почивка. Но се радвам, че на 5 септември започва театралният сезон за мен с „Любовни писма”. Ще играем на „София съмър фест”. На 13 отиваме в Правец, за да представим отново "Любовни писма", а на 21 септември ще играя спектакъла „Куци ангели” в театър „Възраждане” в столицата. Радвам се, че мога да работя това, което обичам, и съм с хората, които обичам – какво по-важно от това!

Вижте какво носи в дамската си чанта Яна Маринова.

Ти показа и доказа, че си човек, който докрай гони мечтите си, целите и амбициите си, че си много дисциплинирана – така ли е?

Да, така е и не знам по какъв друг начин да ги правя нещата! Когато искаш нещо, възможностите да го постигнеш са толкова много, че бликат отвсякъде и само ако се разочароваш или плашиш, или се оплакваш, това е единственият начин да ги пропуснеш. Научила съм, че нещата, които са за теб, те ще ти се случат. Но трябва да различаваш какво искаш и какво не искаш да ти се случи. Много е лесно да се насочиш към примамливи неща, които са за някой друг и трябва да можеш да кажеш "НЕ". Това може би е допълнение към дисциплината и умението да преследваш мечтите си, защото вярвам, че когато преследваш нещо, което е писано за някой друг, ще пропуснеш важните неща за теб самия. Най-тежките зависимости, които те дърпат назад, са разочарованието, завистта и страхът. И няма никаква дисциплина и амбиция, която да може да победи това да обичаш себе си и да правиш нещото, за което си създаден.

Снимка: Евгений Милов

Каза дисциплина, която ти притежаваш – от спорта ли идва, защото си тренирала лека атлетика?

Да, вярвам, че от спорта идва дисциплината, но има много хора, които не са спортисти, а носят това качество. Може би книгите са другият начин, да придобиеш тези качества. А най-добре и двете. Клише, но чиста истина - здрав дух в здраво тяло.

А ето и какво ни каза чаровната актриса като гост в подкаста на Ladyzone.bg "Малки разговори".