„Жената е като цвете, тя живее от красотата и наистина обича да чува красиви думи!” – казва Теди Кацарова пред Ladyzone. Певицата споделя кои са важните за нея неща, за да се чувства добре с мъжа до себе си, както и че е щастлива от завръщането си към сцената, която две години беше затворена заради пандемията. Преди дни певицата пусна в медийното пространство песен – част от международен проект, която записа в Парагвай, и се изненадва от интереса на почитателите си. След седмици ще е готова още една нейна песен „Един за друг”, посветена на първия танц на една двойка, а скоро ще завърши нов албум. Дъщерята на Силвия Кацарова и Милчо Кацаров не крие трудностите, през които е минала, за да се утвърди като самостоятелен изпълнител, както и да се гордеят с нея известните й родители. Теди Кацарова не спира да пее повече от 20 години вече.

Фотограф: Костадин Кръстев - Коко
Снимка: Личен архив

Теди, кои са думите, които обичат да чуват жените?
Това, което наистина съм разбрала, е, че жените обичат с ушите, а мъжете обичат с очите (усмихва се, б. а.). Друг е въпросът, че когато в една връзка, в едни взаимоотношения има красиви думи, дълго време може да се запази този съюз.

Да бъдем честни – с добра дума винаги можеш да избегнеш конфликт! Така че, ако мъжете са хитри и умни, много лесно биха се справили с нас, жените

(смее се, б. а.)! С една мека дума, с един-два комплимента биха могли чудеса от геройство да извършат и ние да сме съгласни дори с всяка поставена задача. Когато мъжът е внимателен и мил, жената до него се чувства сигурна и тогава е най-лесно да се отдадеш на една връзка и да създадеш семейство. Не случайно много жени се чувстват измамени, тъй като в началото на връзката мъжът е бил един, пък после се променя и жената се чувства като даденост и предадена, разбира се. При подобно усещане в мисленето ѝ се загнездва, че тя не е добра вече, че не се справя, че не е достатъчно красива, което често е генерален проблем в един брак. И когато отношенията между двама души стигнат до тази фаза и те се разделят, след няколко месеца жената вече грее и е щастлива, докато мъжът изведнъж отива надолу.

Жената е като цвете, тя живее от красотата и наистина обича да чува красиви думи!

Коя е думата, която ти дава криле и те кара да вървиш напред като жена и творец!
Не мога да кажа, че думата е една, те са много и зависи кой ти ги казва. То е същото, когато получаваш комплименти и цветя, а понякога и една роза е от значение. Аз се стремя да получа най-красивите думи от човека до мен, защото това е моята награда за положения труд и за отдадената любов, и за изграждането на взаимоотношенията ни. Разбира се, всяка жена обича да й казват, че е красива, че се грижи за себе си, дори че е отслабнала (смее се, б. а.), че изглежда свежа! Когато човек е щастлив, той наистина грее, щастието дава един друг цвят на кожата. Най-важното е да ти кажат, че те обичат, и то ей така, без причина.

Щастлива ли си в момента?
Оооо, да! Човекът до мен е много мил, много добър и не говорим за правене на компромиси, той просто носи тази душевност. Изключително внимателен е, обгрижващ – това ни е необходимо в този период, в който живеем в несигурност, защото всеки един момент нещо се случва – или е пандемия, война, или оставаш без работа... Особено в моя бизнес е много важно да имам гръб, една подкрепа. Така че понякога най-важните думи за една жена, които иска да чуе са: „Готов съм да се грижа за теб”, които са предпочитани дори пред комплиментите. От древността е заложено  жената да намери силния мъж, който ще се погрижи за нея и тя ще му се отблагодари с дете. И за мен подаръкът към мъжа е да му дариш дете!

Теди и приятелят ѝ Ян
Снимка: Личен архив

Дай Боже! А какво се случва с теб в професионален план?
Забелязвам голямото пробуждане (усмихва се, б. а.), защото всички артисти отново имаме работа. Всички събития, които бяха отменени - концерти, празниците на градовете у нас, както и корпоративните партита, които също са част от работата ни - тържества, сватби, тиймбилдинги, вече са възстановени и това ме прави щастлива, защото на нас, изпълнителите, ни се пее, а на хората им се живее, както и на нас, разбира се (смее се, б. а.)!

Бях поканена да присъствам в един проект „Женските гласове на България”, който е турне, като основните дати са през месец август в летните театри в Добрич, Бургас, Варна, Созопол... Ще има и голям концерт през октомври. Тази изява е много хубава, защото се събираме дами от различни поколения, за да радваме хората. Напоследък виждам огромно връщане към театъра, към комбинацията между театрали и музиканти като концерти и представления. Хората се радват по друг начин на музиката вече.

Фотограф: Костадин Кръстев - Коко
Снимка: Личен архив

Предстои ли да пуснеш нови песни? 
Да, разбира се! Докато бях в Парагвай, се запознах с изключителни музиканти и професионалисти - симпатични момчета и момичета. Заговорихме се, казаха, че правят доста мащабен проект с много певци от цял свят и ме попитаха дали искам да участвам. Разбира се, че се съгласих и записахме песен. Владимир Войтас е музикантът, с когото работя, и за много кратък период записахме много песни. За лятото той пусна кавар на песен на „Симпли Ред”, който е част от този международен проект. Не очаквах, че ще предизвика интерес, защото е чил аут музика, но пък е за плаж – факт, а и той ми каза: „Повярвай, че много ще се хареса и в България!”. Най-новата ми песен „Един за друг” ще е готова до седмици и изцяло е посветена на първия танц на всяка двойка – този толкова важен момент.

Пътуваш много по света – откъде и какво си „открадна”?
Отвсякъде си „крада” най-вече подправки. Много обичам да си купувам национални дрехи от местата, на които ходя. В Парагвай, например, има много индианки, които ръчно изработват от пера, семена и други материали, типични за тях, дрехи, бижута... Задължително си взимам нещо от местните производители и творци, обичам да хапвам от тяхната храна и да си общувам с хората, както и да създавам приятелства с някои от тях. Може би и затова винаги, където и да отида по света, има човек, който да ме посрещне и заведе на точните места, за да усетя духа. Същото се отнася и когато ми дойдат на гости приятели от чужбина – винаги ги водя на най-хубавите места у нас. 

Моят приятел Ян вече е влюбен в България. Казва, че покрай пътуванията си с мен на концерти, открива всяко кътче в родината ми.

А България наистина е много красива – имаме планини, море, реки, езера и язовири, и минерални извори, и само трябва да се радваме на това, което имаме.

Как съумя да се изградиш като Теди Кацарова и името ти да не се припокрива с това на родителите ти – Силвия Кацарова и Милчо Кацаров, които са утвърдени музиканти не само у нас?
Е, това ми струваше над 20 години работа (смее се, б. а.). Така че трудничко си беше, но с много постоянство, упоритост, а и съм много дисциплинирана и не се предавам – зодия Овен съм. И каквото и да съм срещала като негативизъм по пътя си, особено в началото и то предимно от хора от музикалните среди в България, съм се справяла. Защото като деца на известни хора, ни гледаха под лупа. А целта ми в живота винаги е била първо родителите ми да се гордеят с мен и второ - така да се развивам, че да продължа пътя им достойно. Постепенно нещата се зътвърдиха и продължавам да правя нова продукция – още две песни ми остават и завършвам албум.

  • Важните думи за дерматолога д-р Албина Каджая: НЕ СЕ СТРАХУВАЙ, на правилния път си!
  • Здравка Евтимова: Другата дума за ДЕТЕ това е ОБИЧ
  • Всички жени обичат ОБУВКИ – Мартина и Цвети от „Фермата“ също
  • ВКЪЩИ е там, където си кралица, а не Пепеляшка
  • ПОДКРЕПЯМ ТЕ - важните думи за Диана Маринова, която стана актриса на 54
  • РОЗА – цветето, което всяка жена заслужава
  • Истинска, дори с пластични операции и грим – Доли Партън за това, което те прави ИСТИНСКА
  • НЕ МОГА БЕЗ ТЕБ - думите, които иска да чуе Ирина Флорин
  • „САМА“ не е присъда, „САМА“ е изборът да живееш без мъж или деца
  • ОТДАДЕНОСТ и БОЛКА - думите, които обичат Неделя Щонова и Алекс Сърчаджиева