Не са много холивудските актьори, които могат да се похвалят, че животът им извън екрана е толкова интересен, колкото и когато са в роля. Били Боб Тортън обаче е един от онези актьори, за които един ден може би ще има филм. Самият той е на мнение, че успехът му не се дължи толкова на таланта му, колкото на нещата, които е преживял (например да събира трупове от магистралите) и които му дават възможност да събужда множество различни емоции в себе си.

Снимка: Getty Images

Днес бившият съпруг на Анджелина Джоли навършва 65 години, затова ще ви припомним някои от най-странните истории за него.

От бедно село със 100 жители до Холивуд

Роден в семейството на учител по история и врачка, на Били Боб Тортън му се налага да се мести редовно, но едно от местата, на които е живял, е съвсем малко село с едва 100 човека. Семейството му се мести според това къде баща му може да си намери работа, но за майка му винаги се намира какво да прави и често при нея идват хора, за да им предскаже бъдещето. Самият Били Боб Торнтън и до днес е убеден в дарбата на майка си, защото никога не е можел да я излъже, а пък тя веднъж му е предсказала, че ще играе с големия Бърт Рейнолдс, което се е случило.

След смъртта на баща му, когато Били е на 19 години, майка му го оставя сам и тръгва да си търси работа на друго място. Жената понякога изпраща пари на сина си, но те не са много, а самият той не успява да си докара достатъчно, за да си осигури нормален живот или поне отопление през зимата. Единственият лукс, който си позволява, е телевизор и той му помага да прекарва по-леко часовете на самота.

Тъй като картофите са били най-евтината храна, която е можел да намери, Били е ядял само тях и тази нездравословна диета му е създала проблеми със стомаха, които го мъчат и до днес.

Днес той е пословично слаб, но като бебе е бил огромен

Когато гледате Били Боб Торнтън във филм, няма начин да не си помислите „Този човек сигурно е болен“. Всъщност той наистина има доста проблеми със стомаха и се храни колкото се може по-малко, на което се дължи и плашещото му тегло. Не винаги обаче е било така.

Снимка: Getty Images

В малък регионален вестник има отпечатана статия за бъдещия актьор още когато е бил на 7 месеца. Тогава той се е превърнал в местна сензация, защото е тежал 14 килограма – почти двойно на нормално бебе на тази възраст.

Сбил се е със съученик заради Дядо Коледа

Макар повечето деца да научават, че няма Дядо Коледа още преди да тръгнат на училище, Били Боб Торнтън е вярвал в съществуването на добрия старец до 12-годишна възраст. Това му създава неприятности, защото влиза в спор със съученици и спорът прераства в юмручен бой.

Снимка: Getty Images

Това е забавно, защото един от най-известните филми на Били Бор Торнтън става „Лошият Дядо Коледа“, в който той играе пропаднал мъж, който се прави на Дядо Коледа и вечно е пиян. Това всъщност е особено убедително, защото самият актьор е бил пиян през почти цялото време на снимките.

Има тежка форма на дислексия и алкохолизъм

Образованието е било голям проблем за актьора, защото и до днес той изпитва затруднения да чете и да пише. Били Боб Торнтън страда от тежка форма на дислексия и това го е тормозело през целия му живот.

Като младеж раздразнението, че не може да се справи като връстниците си, го тласка към алкохола и младият мъж бързо се пристрастява.

Снимка: Getty Images

Захваща се с актьорско майсторство… за да сваля момичета

В училище Били Боб Торнтън решава да се запише на актьорско майсторство, но не защото е почувствал подтик, както казват много други актьори, а само защото в класа е имало доста повече момичета, отколкото момчета и Били е видял възможност в това.

В крайна сметка обаче се оказва, че го бива и то доста, а и на самия него започва да му харесва. Така младежът решава, че би искал да се занимава с кино.

Бил обаче твърде грозен, за да стане актьор

Един от първите му професионални учители по актьорско майсторство му заявил в началото на курса си, че е твърде грозен, за да бъде главен актьор. Казал му даже, че е твърде грозен изобщо да има актьорска кариера.

Снимка: Getty Images

Същият този преподавател в края на курса горещо насърчил Торнтън да преследва мечтата си, защото е наистина добър. Дори го посъветвал да започне да пише сценарии, за да създава персонажи, подходящи за него, за да проправи сам пътя си в Холивуд.

Този преподавател едва ли щеше да се изненада, ако беше разбрал, че Торнтън е станал голям актьор и носител на „Оскар“ (именно за работата си като сценарист), но определено щеше да се шокира, че е успял да доведе под венчилото Анджелина Джоли – най-големия холивудски секссимвол на своето време.

На следващата страница може да прочетете още за брака на Анджелина Джоли и Били Боб Торнтън, както и за трагичната и ужасяваща история на дъщеря му >>>

Многото бракове на Били Боб Торнтън

За човек, на когото са казали, че е твърде грозен, Торнтън има доста добър успех с жените… макар и не толкова с браковете. Той е излизал с доста холивудски звезди и има шест брака, повечето от които съвсем краткотрайни.

Снимка: Getty Images

През 1978 г. се жени за Мелиса Лий Гетлин и се развежда с нея само 2 години по-късно. През 1986 г. се жени за Тони Лорънс, но този брак продължава също само 2 години. Бракът му със Синда Уилямс спазва традицията 2-те години и продължава от 1990 г. до 1992 г. По-дълго продължава бракът му с Пиетра Доун Черниак - цели 4 години, от 1993 г. до 1997 г. Най-известен е бракът му с Анджелина Джоли, който започва през 2000 г. и завършва 3 години по-късно през 2003 г.

Веднага след като се развежда с Анджелина, актьорът започва да излиза с Кони Англанд, но минават 11 години, преди двамата да сключат брак. Така най-дългата връзка на Били Боб Торнтън продължава и в най-дългия му брак – 6 години засега.

Снимка: Getty Images

Брак под светлините на прожекторите – отношенията между Били Боб Торнтън и Анджелина Джоли

Както вече стана дума, най-известният брак на актьора е този с Анджелина Джоли. Двамата се женят когато Анджелина прави големия си пробив и разбира се стават тема номер едно в Холивуд.

Снимка: Getty Images

Това никак не се харесва на Торнтън, който винаги е искал да стои настрана от медиите. Отношението на Анджелина е различно, тя постоянно участва в благотворителни инициативи, застъпва се за каузи и пътува по света. Вниманието, което получава покрай нея, се оказва прекалено за Торнтън и двамата се развеждат.

Въпреки че бракът им не продължава дълго, двамата актьори споделят, че винаги истински са се обичали. За да са заедно, дори когато не могат да са един до друг физически, Анджелина и Били започват да носят малки шишенца с кръвта на другия на верижка.

Снимка: Getty Images

Наскоро стана ясно, че приятелството им остава много силно и двамата продължават да се обичат, макар да са осъзнали, че бракът им е бил грешка.

Дъщеря му е осъдена детеубийца

За съжаление има още една история за семейството на Били Боб Торнтън, която привлича медийно внимание и изобщо не е приятна.

Били Боб Торнтън има 4 деца, като първата му дъщеря е от първата му жена. През 1979 г. Мелиса Лий Гетлин ражда Аманда, която по-късно взема името Аманда Бръмфилд. Били Боб Торнтън, по това време почти постоянно пиян, не е пример за баща и всъщност прекъсва всякакъв контакт с дъщеря си.

През 2009 г., 40-годишната Аманда Бръмфилд е арестувана и е обвинена в убийството на 12-месечно дете, което е трябвало да гледа. Според нея детето е паднало и е умряло, но е много съмнително, че тя е извикала полицията едва два часа по-късно.

Съдът признава вината на жената, която влиза в затвора за 20 години. След като съдът произнася присъдата и медиите търсят актьора за коментар, той дава само следното кратко изявление: „Невъобразима трагедия е всеки път, когато бебе загуби живота си. Сърцето ми е със семейството на бебето и с всички, които са го обичали.“

Снимка: Getty Images

Кариерата на Били Боб Торнтън продължава на малкия екран

В продължение на години носителят на „Оскар“ избягва да участва в сериали. По неговите думи „телевизия“ е била мръсна дума в актьорската професия, когато е започвал да гради кариерата си. За щастие големият актьор успява да се пребори с предразсъдъците и открива, че бъдещето на екранните изкуства е в телевизията.

През 2014 г. приема роля в сериала „Фарго“, където играе ролята на безсърдечен убиец (когото определя за единственият истински злодей в кариерата си). През 2016 г. поема главната роля в сериала „Голиат“, където вече три сезона (задава се и четвърти) изпълнява ролята на гениален адвокат алкохолик.

Снимка: Getty Images

Тези две роли носят съответно и две награди „Златен глобус“ на Торнтън и по всичко изглежда, че в бъдеще ще го гледаме много повече по теленията и по-малко на големия екран. И това вероятно е само за добро.