Не са много холивудските актьори, които могат да се похвалят, че животът им извън екрана е толкова интересен, колкото и когато са в роля. Били Боб Тортън обаче е един от онези актьори, за които един ден може би ще има филм. Самият той е на мнение, че успехът му не се дължи толкова на таланта му, колкото на нещата, които е преживял (например да събира трупове от магистралите) и които му дават възможност да събужда множество различни емоции в себе си.

Снимка: Getty Images

Днес бившият съпруг на Анджелина Джоли навършва 65 години, затова ще ви припомним някои от най-странните истории за него.

От бедно село със 100 жители до Холивуд

Роден в семейството на учител по история и врачка, на Били Боб Тортън му се налага да се мести редовно, но едно от местата, на които е живял, е съвсем малко село с едва 100 човека. Семейството му се мести според това къде баща му може да си намери работа, но за майка му винаги се намира какво да прави и често при нея идват хора, за да им предскаже бъдещето. Самият Били Боб Торнтън и до днес е убеден в дарбата на майка си, защото никога не е можел да я излъже, а пък тя веднъж му е предсказала, че ще играе с големия Бърт Рейнолдс, което се е случило.

След смъртта на баща му, когато Били е на 19 години, майка му го оставя сам и тръгва да си търси работа на друго място. Жената понякога изпраща пари на сина си, но те не са много, а самият той не успява да си докара достатъчно, за да си осигури нормален живот или поне отопление през зимата. Единственият лукс, който си позволява, е телевизор и той му помага да прекарва по-леко часовете на самота.

Тъй като картофите са били най-евтината храна, която е можел да намери, Били е ядял само тях и тази нездравословна диета му е създала проблеми със стомаха, които го мъчат и до днес.

Днес той е пословично слаб, но като бебе е бил огромен

Когато гледате Били Боб Торнтън във филм, няма начин да не си помислите „Този човек сигурно е болен“. Всъщност той наистина има доста проблеми със стомаха и се храни колкото се може по-малко, на което се дължи и плашещото му тегло. Не винаги обаче е било така.

Снимка: Getty Images

В малък регионален вестник има отпечатана статия за бъдещия актьор още когато е бил на 7 месеца. Тогава той се е превърнал в местна сензация, защото е тежал 14 килограма – почти двойно на нормално бебе на тази възраст.

Сбил се е със съученик заради Дядо Коледа

Макар повечето деца да научават, че няма Дядо Коледа още преди да тръгнат на училище, Били Боб Торнтън е вярвал в съществуването на добрия старец до 12-годишна възраст. Това му създава неприятности, защото влиза в спор със съученици и спорът прераства в юмручен бой.

Снимка: Getty Images

Това е забавно, защото един от най-известните филми на Били Бор Торнтън става „Лошият Дядо Коледа“, в който той играе пропаднал мъж, който се прави на Дядо Коледа и вечно е пиян. Това всъщност е особено убедително, защото самият актьор е бил пиян през почти цялото време на снимките.

Има тежка форма на дислексия и алкохолизъм

Образованието е било голям проблем за актьора, защото и до днес той изпитва затруднения да чете и да пише. Били Боб Торнтън страда от тежка форма на дислексия и това го е тормозело през целия му живот.

Като младеж раздразнението, че не може да се справи като връстниците си, го тласка към алкохола и младият мъж бързо се пристрастява.

Снимка: Getty Images

Захваща се с актьорско майсторство… за да сваля момичета

В училище Били Боб Торнтън решава да се запише на актьорско майсторство, но не защото е почувствал подтик, както казват много други актьори, а само защото в класа е имало доста повече момичета, отколкото момчета и Били е видял възможност в това.

В крайна сметка обаче се оказва, че го бива и то доста, а и на самия него започва да му харесва. Така младежът решава, че би искал да се занимава с кино.

Бил обаче твърде грозен, за да стане актьор

Един от първите му професионални учители по актьорско майсторство му заявил в началото на курса си, че е твърде грозен, за да бъде главен актьор. Казал му даже, че е твърде грозен изобщо да има актьорска кариера.

Снимка: Getty Images

Същият този преподавател в края на курса горещо насърчил Торнтън да преследва мечтата си, защото е наистина добър. Дори го посъветвал да започне да пише сценарии, за да създава персонажи, подходящи за него, за да проправи сам пътя си в Холивуд.

Този преподавател едва ли щеше да се изненада, ако беше разбрал, че Торнтън е станал голям актьор и носител на „Оскар“ (именно за работата си като сценарист), но определено щеше да се шокира, че е успял да доведе под венчилото Анджелина Джоли – най-големия холивудски секссимвол на своето време.

На следващата страница може да прочетете още за брака на Анджелина Джоли и Били Боб Торнтън, както и за трагичната и ужасяваща история на дъщеря му >>>