Бракът между Анджелина Джоли и актьора Били Боб Торнтън беше кратък, но изключително интересен. Точно по това време младата актриса беше избрана за ролята на Лара Крофт в екранизацията по популярната игра „Томб Рейдър“ и започна да се превръща в едно от най-разпознаваемите имена в Холивуд. Съобщението за раздялата им дойде изненадващо за всички, а решението, поне според Анджелина, е била напълно спонтанно. Въпреки това двамата не са прекъснали контакта помежду си и дори днес, 16 години след като прекратиха семейните си отношения, те продължават да са приятели.

„Ние сме приятели, сподели Били Боб Торнтън на филмовия фестивал в Трайбека. И сме приятели вече от много години. Поддържаме връзка, макар и да не се срещаме толкова често, понеже рядко се засичаме на едно и също място. Но си говорим редовно.“

Снимка: Getty Images

Един от любопитните факти за краткия им брак е, че Торнтън и Жоли са носели малки стъкленици с кръв от другия. Идеята е била на Анджелина, която е предложила да го направят, както някои родители носят медальони с кичури коса от децата си.

Решението за раздялата е дошло ненадейно, но и двамата са се съгласили, че така е по-добре. Анджелина сподели през 2004 г.: „Самата аз бях изненадана, една сутрин се събудих и сякаш двамата се бяхме променили. Изведнъж вече нямахме нищо общо помежду си. Звучи страшно, но според мен така става, когато се обвържеш с някого, без напълно да познаваш себе си.“

Снимка: Getty Images

За Били Боб Торнтън е имало и друга причина да вижда за необходимо да прекрати брака си с Анджелина, която той сподели през 2016 година – различният им начин на живот. Докато актрисата винаги е била социално ангажирана с различни инициативи, организации и осиновяване на деца от бедни страни, Торнтън е предпочитал да се радва на удоволствията в живота и никога не е споделял напълно ентусиазма на съпругата си. Може би затова новината за раздялата им дойде само десетина седмици, след като Анджелина заяви намерението си да осинови дете от Камбоджа.

Въпреки че двамата бързо са установили, че не са един за друг като съпрузи, Анджелина и Били никога не са говорили лошо един за друг, а последните коментари на актьора само доказват, че макар бракът да е бил грешка, приятелството им не е и никой от тях не съжалява, че познава другия.

Снимка: Getty Images

В момента Анджелина промотира новия филм с нейно участие „Господарката на злото 2“, а Били Боб Торнтън е на фестивала в Трайбека, за да представи третия сезон на сериала „Голиат“, в който играе гениален, но пристрастен към алкохола адвокат.