Днес рождения си ден празнува една от най-големите дами на американската телевизия – легендарната Бети Уайт. Актрисата навършва 99 години, но продължава да е все така жизнена и да гледа на живота с чувство за хумор.

Тъй като ставам на 99, вече мога да стоя доколкото късно искам вечер, без да моля за разрешение.

Бети Уайт в имейл до Асошиейтед Прес

Преди няколко дни списание „Пийпъл“ публикува интервю с Бети, в което тя разкри, че именно чувството ѝ за хумор я поддържа жива: „Недей да се приемаш твърде сериозно. Може да излъжеш другите, не че аз някога го правя, но не трябва да лъжеш себе си.

Снимка: Getty Images

Попитана как успява винаги да види положителната страна в живота, тя отговори: „Просто не харесвам другата страна. Позитивната страна е много по-забавна.

Благословена съм с добро здраве, така че навършването на 99 не е по-различно от навършването на 98.

Бети Уайт е включена в книгата с рекорди на Гинес като жената с най-продължителна кариера в телевизията. Тя постави и рекорд като най-възрастният човек, номиниран за „Еми“ –през 2014 г. беше номинирана за 12-и път. Актрисата има общо 5 от най-големите награди за телевизия в света.

Снимка: Getty Images

Бети Уайт работи в телевизията не само като актриса, но и като продуцент. Всъщност тя е една от първите жени продуценти в света.

Без да броим телевизионните предавания, Бети Уайт има участия в над 100 филма и сериала:

Най-първото участие в телевизионно предаване на Бети Уайт е като танцьорка през 1939, но дори тя не може да се спомни кое точно е било предаването, в което се е появила на 17 години. То било достатъчно, за да разпали желанието ѝ за още телевизионни изяви, но малко след това САЩ се включват във Втората световна война и Бети става доброволец – работи като шофьор на камион, който пренася униформи за войниците, преди да бъдат изпратени на война. Вечер танцува в различни представления, за да ги забавлява.

Снимка: Getty Images

Бети Уайт се е омъжвала 3 пъти, но няма деца. Актрисата не съжалява за това и казва, че в противен случай не би могла да се концентрира върху кариерата си.

Снимка: Getty Images

Бети Уайт не признава тежките диети и здравословната храна. Цял живот е предпочитала да хапва пържени картофи, хот дог, Кока-Кола. Не отказва сладко и алкохол. Някои хора дори се шегуват, че се е консервирала толкова добре заради всички консерванти, с които се тъпче.

Снимка: Getty Images

Ако утре Бети Уайт почине, ще ни отнеме известно време да повярваме, защото вече няколко пъти информация за смъртта на актрисата бива съобщавана, а след това опровергавана. Последната такава фалшива новина плъзна в интернет през 2019 г. И въпреки че някои бързат да я изпратят в гроба, Бети Уайт не се дава толкова лесно и днес навършва впечатляващите 99 години!

Снимка: Getty Images