Тази събота шоуто "Chris Rock: Selective Outrage" ще се превърне в първото по рода си събитие, показвано в реално време в "Нетфликс", придружено от забавления преди и след шоуто с участието на известни личности - от Джери Зайнфелд и Ейми Шумър до сър Пол Маккартни и Карим Абдул-Джабар.

"Нетфликс" не коментира материала на основното шоу на Крис Рок, но комикът прекара голяма част от последната година в обиколки на стендъп зали по света с репертоар, който включваше шеги за "Оскарския шамар", предаде АФП.

През март миналата година Смит се качи на сцената на церемонията по връчването на Оскарите и зашлеви Рок по лицето в отговор на шега, която комикът направи за късо подстриганата коса на съпругата му Джада Пинкет Смит, която страда от алопеция.

Тогава полицията в Лос Анджелис попита Рок дали иска да подаде сигнал срещу Смит, но той отказа и оттогава не е разглеждал публично инцидента извън стендъп шоутата си.

"4 март ще бъде една забавна вечер с невероятен сет на Крис Рок - един от най-великите стендъп изпълнители на всички времена - и с участието на невероятен състав от специални гости", каза Робби Прау, вицепрезидент на Netflix.

"Нашата цел е да предоставим на членовете си най-добрата стендъп комедия и това събитие за стрийминг на живо допълнително подсилва всички начини, по които продължаваме да инвестираме в този жанр."

Netflix, водещата в света платформа за стрийминг, привлече милиони зрители от традиционната телевизия, но през миналата година за първи път загуби абонати.

Компанията, която оттогава се върна към растежа си, експериментира с различни нови модели, включително съдържание на живо.

Компанията за стрийминг вече организира фестивал на комедията на живо в повече от 35 заведения в Лос Анджелис, въпреки че тези предавания все още не са достъпни в реално време в нейната платформа.

От следващата година "Нетфликс" ще излъчва на живо в платформата си наградите на Гилдията на филмовите актьори - важно холивудско шоу, предшестващо раздаването на "Оскарите".

Според многобройни съобщения компанията разглежда възможността да предлага спортни събития на живо в платформата си. Конкурентите, включително Disney+ и Amazon Prime Video, вече предлагат събития на живо, включително спортни и музикални събития.

Съботното комедийно шоу ще бъде второто на Рок за "Нетфликс", след предварително записания през 2018 г. "Крис Рок: Тамборин".

Снимка: Getty Images

Тази година 95-ите награди "Оскар" ще се проведат на 12 март, пише още БГНЕС.

Вижте повече за Крис Рок в следващото видео: