Американският комик Крис Рок, който беше засшлевен от актьора Уил Смит на церемонията по връчването на наградите "Оскар" през март, в отказал ролята на водещ на следващата церемония по връчването на наградите "Оскар" през 2023 г., съобщава „Холивуд Рипортър“.

"Американската академия за киноизкуство покани Крис Рок да води церемонията за четвърти път през 2023 г., след като изигра подобна роля през 2005, 2016 и 2022 г., но той отказа предложението", отбелязва списанието.

По време на шоуто си в неделя вечер във Финикс, Аризона, комикът сравнил приемането на ролята на водещ със "завръщане на местопрестъплението".

Американската академията на филмовите изкуства и науки не е коментирала по никакъв начин изявленията му.

На 27 март по време на наградите "Оскар" Смит удари Рок в лицето и използва ругатни в отговор на неудачна шега за съпругата му Джеда Пинкет-Смит. Минути след инцидента Смит бе награден със статуетка за най-добър актьор във филма "Методът Уилямс" (2021).

В началото на април Смит доброволно се оттегли от Академията. На 8 април филмовата академия забрани на актьора през следващите 10 години да посещава нейните събития. По-рано той се извини на Рок, пише още БГНЕС.

Следващата, 95-а церемония по връчването на наградите "Оскар", ще се проведе на 12 март 2023 г.

Вижте повече за Крис Рок и Уилм Смит в следващото видео: