Месец след наградите "Оскар" майката на Крис Рок проговори за първи път за шамара, който Уил Смит удари на сина й. В интервю за местна медия в Южна Каролина Розали Рок казва, че първоначално е помислила, че ударът е инсцениран, докато американският актьор не се върнал на мястото си и не е бил заснет да обижда комика.

"Когато удари Крис, той удари всички нас. Той наистина ме удари. Когато нараняваш детето ми, нараняваш и мен", казва тя.

По време на връчването на наградата за най-добър документален филм Крис Рок сравни съпругата на Уил Смит с Деми Мур във филма "Редник Джейн", в който бившата съпруга на Брус Уилис се появява с бръсната глава.

Снимка: Getty Images

Американският актьор не прояви никакво спокойствие и излезе на сцената, за да удари Крис Рок. Върнал се отново на мястото си, Уил Смит изригна думите: "Не произнасяй името на жена ми с шибаната си уста".

"Никой не чу речта на Крис. Никой не можеше да се вживее в момента, защото всички седяха наоколо с отворена уста и се чудеха какво, по дяволите, се е случило", допълва Розалия Рок.

По-късно вечерта Уил Смит спечели първия си "Оскар" за ролята си на Ричард Уилямс в "Методът "Уилямс". След като се оттегли от Академията, Уил Смит получи забрана да участва в церемонията в продължение на десет години.

Снимка: Getty Images

"Не бих му отнела наградата. Не мога да се сетя за добър начин да я отнема, без да предизвикам вълнение", казва Розали Рок, преди да оспори извинението на актьора.

"Чувствам се зле, че той така и не се извини. Искам да кажа, че хората му написаха коментар, че съжалява, но подобно нещо би трябвало да е лично", добави тя.

Няколко дни след престижното събитие по-малкият брат на Крис Рок се изказа по въпроса. Той казва, че по-големият му брат не е знаел, че Джеда Пинкет Смит има алопеция, пише още БГНЕС.

Снимка: Getty Images

"Той не би се пошегувал с това", казва той.