Кралският дворец в Бутан представи първите официални снимки на най-новия член в кралското семейство. Крал Джигме Кесар Намгиал Вангчук и кралица Джетсун Пема посрещнаха на бял свят втовото си дете на 19 март 2020 година и от тогава той не беше представен официално. Поводът за представяне на семейните фотографии е предстоящият юбилей на красивата кралица Джетсун, наричана „Хималайската Кейт Мидълтън“. Една от най-младите кралици в света ще отпразнува своя 30-и рожден ден на 4 юни.

Макар малкият принц да е на почти 3 месеца неговото име още не е оповестено. Това се очаква да се случи в следващите няколко дни, съгласно традиция, която кралската двойка спази и с първия си син, който се роди през февруари 2016. Името му беше обявено 2 месеца по-късно. Засега новороденото е известно просто като „The Gyalsey“, което означава принц.

Крал Джигме Кесар се жени за красивата Джетсун Пема през октомври 2011 година.

2011 г . - сватбата на краля и кралицата на Бутан
Снимка: Getty Images

Той става крал през декември 2006 година след абдикацията на баща си. Официалната церемония по коронясването се състои 2 години по-късно. Кралят и кралицата на Бутан се срещат с най-известната кралска двойка в света – принц Уилям и Кейт Мидълтън, през 2016 година, когато те са на посещение в хималайската страна, малко след като първият им син се ражда.

2016 г. - Кейт Мидълтън и принц Уилям на официално посещение в Бутан.
Снимка: Getty Images