Шакира и Пике хвърлиха бомбата, че се разделят в първите дни на месец юни. Това беше най-изненадващата футболно-музикална раздяла в последно време. 

И двамата помолиха фенове и медии да уважат тяхното решение и да не ги безпокоят. 

Колумбийската певица Шакира заяви, че е дошъл краят на отношенията ѝ с футболиста на "Барселона" Жерар Пике, но доведе ли това до сълзи?

След 11 години заедно и новина, която шокира всички, Шакира продължава смело в живота. Любопитен факт е, че двамата са родени на една и съща дата, с точно 10 години разлика. 

Снимка: Getty Images

Вижте снимки от най-емоционалните им моменти заедно в галерията.  

45-годишната е била заснета да носи кутия с пица, докато била в испанската столица. Певицата е изглеждала свежа и секси, както винаги - с рокля с V-образно деколте, къси ботуши и слънчеви очила с розови огледални стъкла. 

Испанското издание El Periodico твърди, че двойката е живеела отделно няколко седмици преди да потвърдят новината. Твърди се, че попзвездата е изгонила Пике от семейния им дом. Според различни източниците оттогава Пике водел "парти начин на живот" в ергенско жилище и се наслаждавал на вечери със съотборниците си.

Докато всички се питат кой е виновен за раздялата и има ли нов човек, латино дивата превзема невероятни върхове. Дали раздялата й действа креативно, или работата просто й се отплаща - само времето ще покаже. 

Снимка: Getty Images

Видеоклипът на Шакира "Te Felicito" направи над 100 милиона гледания! В песента сякаш тя намеква за причината за раздялата. 

В текста има следната фраза - "За да те допълня, се разпаднах на парчета; предупредиха ме, но не послушах; разбрах, че твоята е фалшива..."

В интервюта по-рано обаче тя е наричала Пике "моята най-голяма подкрепа". 

Снимка: Getty Images

Изпълнителката на Hips Don't Lie похвали приятеля си за неговия стил на възпитание, когато става въпрос за отглеждането на децата им: "Той е стъпил на земята и е много практичен в решаването на проблеми. Когато се стресирам как да организирам нещата или да жонглирам с всичко, той ми помага да гледам на нещата в перспектива". 

Независимо от промяната, Шакира участва и в друг нов формат.

"Don't You Worry" е новата песен на Black Eyed Peas, съвместна работа с Шакира и Дейвид Гета. Сингълът ще бъде представен премиерно в мобилната игра Beatstar. Тя е играна от над 30 милиона души и в момента е най-печелившата музикална игра в световен мащаб. Разработчикът смята, че "високоефективните" песни могат да бъдат пускани до 1,1 млн. пъти на ден в рамките на играта.

Слухове за раздялата на двамата заради изневяра се появиха още през 2017 г.

Тогава се твърдеше, че двамата вече не живеят заедно и Шакира е провокирала раздялата. Последваха седмици на спекулации за състоянието на връзката на двойката в колумбийската преса. Според тях тя "не можела повече да се справя със ситуацията". 

А ето и как изглежда една от дамите, която твърди, че е имала афера с Пике. 

Тя се казва Сузи Кортес и е модел на Onlсyfans. Според нейните думи известният футболист ѝ праща есемеси, като в един от тях я попитал дали дупето й е истинско. 

"Той винаги се интересуваше от бедрата ми. Шакира не заслужаваше тези неща. Когато се върнах в Бразилия, той ми изпращаше съобщения, в които ме питаше кога ще се върна в Европа. Каза, че ревнува от голите ми снимки с фланелката на Меси. Пике знае как да прави жените щастливи. Купи ми специален телефон и ме помоли да се направя руса и къдрава"

И ако тогава това бяха само слухове, сега раздялата се случва наистина.