"Разделих се с любим човек след дълга връзка. Чувствам се излъгана и сякаш съм си губила времето с неправилния. Не мисля, че някога отново ще се доверя на друг мъж и ще му дам любовта си. Възможно ли е счупеното доверие да е завинаги? Страх ме е да се впусна в нова връзка. Как да го преодолея?"

Страхът да се откриеш достатъчно пред друг човек и да обичаш отново е нещо,с което много хора се сблъскват. Как да го преодолеем ида продължим нататък - ценни съвети от Дени Андонова, позитивен психолог. Своята мисия тя открива в холистичния подход към благополучието. Съчетава опита си в сферата на маркетинга с индивидуалните консултации и с корпоративните обучения, тренинги и уъркшоп формати. Тя е доктор по Корпоративно благополучие, научна степен към Стопански факултет на СУ "Св. Климент Охридски". От 2019 г. е сертифициран K-Power® Instructor и провежда активно курсове по Епигенетични лечебни цикли, освобождаването от стрес, тибетска енергия и жизненост за практикуващи и за инструктори. 

Снимка: Евгений Милов

"Ако останем в болката и разочарованието, ще ни бъде трудно да пордължим напред. Дори да се появи нов партньор, ще си носим багажа от старата връзка. И няма да можем да се отдадем по начина, който заслужава както човекът, така и ние. Затова трябва да направим така, че отново да сме ок със себе си, да си простим, без значение дали ние сме провокирали раздялата, или човекът до нас."

5 СА ФАЗИТЕ НА СКРЪБТА, ПРЕЗ КОИТО МИНАВА ЧОВЕК СЛЕД РАЗДЯЛА 

Първият е отричане; а втората - гняв. 

"Яд на себе си, на партньора, ситуацията, към любовницата, към Бог, към живота като цяло. Пагубна фаза, която може да съсипе един човек!"

Какви са другите фази, как минава човек през тях и каква е ползата от фазите - гледайте във видеото. 

ЛИЧНАТА ИСТОРИЯ НА ДЕНИЦА И ТЕХНИКАТА "ФАР"

Дени Андонова има личен опит с раздялата, което прави работата и съветите й по темата още по-емпатични и точни. Преди година тя преминава през "най-тежката криза на живота си" - раздялата с бащата на своите деца. 

"Много е важно, когато минаваме през такава криза, да намерим нещо, което е нашият фар. Независимо дали има буря, вятър, слънце, фарът е там, създава светлина за хората."

Приема случилото й се позитивно и открива полезното, което да използва за своето бъдеще. Приема личната раздяла като възможност да стане по-добър терапевт. Това е и нейният фар. 

"През лично изживяване да премина през това, което преминават хората, които ми се доверяват. Това много ме крепеше!"

Какви са другите техники, които използва и я държат по време на раздялата - вижте във видеото. 

КОГА ЩЕ ЗАОБИЧАМ ОТНОВО?