Принц Хари сподели, че е финансово независим от кралското семейство от 2020 г., когато с Мегън Маркъл обявиха, че се оттеглят от кралското семейство. За да поеме финансова отговорност и да премести семейството си в друга държава, той се осланя на нещо, което майка му е направила преди да умре.

"Имам наследство, което майка ми остави и без него нямаше да можем да го направим", разкри Хари в интервюто с Опра Уинфри.  

Той и брат му принц Уилям са наследили пари както от принцеса Даяна, така и от тяхната прабаба, пише "Харпърс Базар". 

Според "Форбс" принцеса Даяна е оставила 10 милиона долара на синовете си, които получават като годишен дивидент от 450 000 долара. 

Снимка: Getty Images

"Макар че никога няма да разберем дали принцеса Даяна е предвидила, че синът й не може да живее като член на кралското семейство, ние знаем, че тя се грижеше за него, по начина, по който само една майка може" - пише изданието Mother. 

 

Когато херцогът и херцогинята на Съсекс за пръв път обявиха, че вече не са членове на кралското семейство, те казаха, че ще "работят, за да станат финансово независими". 

През 2017 година сп. "Форбс" оцени издръжката на кралското семейство на 88 милиарда долара, а през 2019 г. съобщи, че издръжката само на кралицата е на стойност 500 милиона долара.