Историята на приятелството между Уонда Денч и Джамал Хyнтън изглежда като сюжет на филм… и много скоро ще бъде. Но преди стрийминг платформата „Нетфликс“ да проявят интерес към нея, случайната им среща, прераснала в приятелство, действително се е случила.

През 2016 г. Уонда пише съобщение до внука си, за да го покани на вечеря по повод Деня на благодарността. Тя обаче не забелязва, че прави грешка при изписването на номера и го праща на непознат човек – Джамал Хънтътн.

Грешката много бързо става ясна, но се оказва, че двамата живеят недалеч един от друг и Уонда отправя покана към Джамал да я посети на Деня на благодарността. По-младият мъж се съгласява и няколко дни по-късно двамата се срещат за пръв път.

След това забавно объркване, двамата остават приятели и продължават често да общуват, а на следващата година Уонда отново кани Джамал – този път не е грешка. От тогава двамата празнуват един от най-големите празници в САЩ винаги заедно.

В съобщението за предстоящия филм, който ще правят, „Нетфликс“ цитираха общо изявление на Уонда Денч и Джамал Хънтън, в което те казват: „Развълнувани сме да споделим историята си със света. Надяваме се да насърчим повече хора да търсят запознанства, които по принцип не биха направили. Благословени сме да имаме истинско приятелство, което се роди след един объркан sms.”