Роклята, която Джил Байдън, бъдещата първа дама в Белия дом, облече в нощта на победата на президентските избори, вече е разпродадена. Джил Байдън харесва флоралните елементи и визиите й се оказват изключително вдъхновяващи. По време на речта на Джо Байдън тя беше облечена в асиметричен тоалет на Оскар де ла Рента с бродирани, ярки цветя. Д-р Байдън съчета роклята с черна маска и розови токчета. Дрехата беше налична в аутлета на марката, но, предсказуемо, вече е изчерпана.

Снимка: Getty Images

 

Преди смъртта си през 2014 г. Оскар де ла Рента беше тясно свързан с американските първи дами. В някои медии тези отношения бяха описани като „любовната афера на Белия дом“. По време на кариерата си дизайнерът е обличал много съпруги на президенти, включително Джаки Кенеди, Мишел Обама и Лора Буш. Избран е и за дизайнер на първите дами Нанси Рейгън и Хилари Клинтън. Настоящите творчески директори на емблематичния дизайнер - Фернандо Гарсия и Лора Ким, продължават да поддържат традицията жива.

Флоралите тоалети са се превърнали в запазена марка за Джил Байдън. На финалния президентски дебат в Нешвил, Тенеси, новата FLOTUS беше облечена със светлосиня рокля Dolce & Gabbana, с дължина до коляното, покрита с цветя. Визията й беше допълнена с токчета в неутрален цвят от Jimmy Choo и флорална маска за лице.

Снимка: Getty Images

Последователите на първата дама не спестиха комплиментие си за тоалета й в Twitter. Оказва се, че Джил Байдън е не просто стилна дама, а с визията си е вдъхновение за едно малко 4-годишно момиченце.

„Д-р Байдън, помислих си, че трябва да знаете, че 4-годишната ми дъщеря ахна, когато видя страхотното ви облекло снощи! Тя много хареса това как маската ви кореспондира с роклята. Нямам търпение да имаме първа дама, на която дъщеря ми да подражава", написа една майка от САЩ. 

В речта си новоизбраният президент включи обръщение и към жена си, която беше почти като любовно писмо.

Както съм казвал много пъти преди, аз съм съпруг на Джил. Тя е майка, военна и възпитателка. Тя е посветила живота си на образованието, но преподаването не е само нещо, което прави. То е това, което е тя в същността си. За американските преподаватели това е страхотен ден: ще имате един от вас в Белия дом, а Джил ще стане страхотна първа дама.

Д-р Джил Байдън има множество степени, включително докторска, и е работеща учителка. Тя възнамерява да запази работата си, докато служи като първа дама.

Снимка: Getty Images

Искрените коментари на Байдън за жена му бяха само един от акцентите от важната за САЩ нощта. Другият беше запомнящата се реч на новоизбрания вицепрезидент Камала Харис, облечена в суфражетно бял костюм.