Английската суперзвезда Дейвид Бекъм, за чийто живот "Нетфликс" ще пусне документален сериен филм утре, даде интервю за испанския вестник "Марка". Бившият футболист на Манчестър Юнайтед и Реал Мадрид разказа за някои от моментите във филма.

"Това е точният момент за филма. Сега стават 10 години, откакто се отказах, и за да бъда честен, винаги съм мислил, че един ден ще направим филм за живота ми. Хората не престават да ми казват: "Това е интересна история, трябва да я разкажеш един ден". Не става въпрос само за футболната ми кариера, но и за моето семейство", каза собственикът на Интер Маями.

"Ние сме нормално семейство. Да, публични личности сме и хората ни познават. Но те не познават истински образа ни, който ще видят във филма. Аз съм нормален баща и съпруг. Водя децата на училище, приготвям закуска и вечеря. Зрителите няма да видят тези неща във филма", каза Бекъм.

"Без съмнение в последните две години на снимки имаше върхове и падения. Защото имаше много неща, за които не бях говорил никога. Когато завършихме първите два епизода, се погледнахме с Виктория и си казахме в един глас: "Колко готини сме били, когато сме се срещнали!" Но сме изцедени през последните 20 години. Във филма хората говорят за мен - приятели, роднини, съотборници, жена ми, децата ми, майка ми и баща ми. Невероятно е да видя нещата от тяхната гледна точка. Знам, че родителите ми са горди с кариерата ми, но като ги чух да говорят за внуците си и за това, което сме постигнали, беше много емоциолно", добави той.

"Не се оплаквам от нищо. Не съжалявам за нито един момент. Няма случай, в който съм искал да направя нещо друго, защото винаги съм се опитвал да живея без угризения. Да, правил съм грешки. Всички ги знаят. През 1998 г. ме изгониха от терена. Дали искам това да не се бе случвало? Разбира се. Но днес знам, че трябваше да стане, за да съм по-силен като футболист, като личност и да имам по-успешна кариера. Най-горд съм със семейството ми, това е над всичко. Успях да стана професионален футболист и да играя за отбора, който обичам. От малък съм от Манчестър Юнайтед. Така осъществих мечтата си и тази на баща ми. Играх за страната ми, бях капитан, бях на три Световни първенства. Ако нещо ми липсва, то е трофей с Англия", споделя англичанинът.

"Филмът се отрази най-много на Виктория. Женени сме от 24 години, а от 26 сме заедно. Това е много време и се случиха много неща. Беше трудно да говорим понякога, но бе и като терапия", призна той.

"Със сигурност нямаше да направя тази кариера, ако не беше строгото отношение към мен на баща ми и на Сър Алекс Фъргюсън", смята Бекъм.

Снимка: NETFLIX

"Една от причините да направим този документален филм е, че исках да погледна назад - да празнувам, да плача, да се смея. Мислех, че имам добра памет, но не е така. Не помня някои неща, които са се случили. Никога не бях говорил за изгонването ми на Мондиала във Франция. Радвам се, че днес футболистите и младите могат да говорят и да признаят: "Не се чувствам добре". Това е важно. Преди 25 години никой не ме попита дали съм добре", разказа Бекъм.

"Не исках да направя този филм за мен, а за семейството ми, за децата, за внуците ми, за майка ми и баща ми. За да си спомнят, че беше голямо преживяване", казва още Дейвид Бекъм.