Има ли фенове на Ридли Скот? Защото имаме страхотни награди за всички почитатели на най-новия му филм "Последният дуел", любезно представени от "Форум Филм България".

За да имате възможността да спечелите една от наградите, трябва да отговорите правилно на въпрос за филма, като играта ще е проведе във Фейсбук страницата на Ladyzone.bg.

Наградите, които може да спечелите, са 3 броя на романа "Последният дуел" от Дейв Егърс, по който е заснет филма на режисьора Ридли Скот с участието на Мат Деймън, Адам Драйвър, Бен Афлек и Джоди Комър.

Пълните правила за участие в играта може да видите в линка тук. 

Написан от Никол Холофсенър (Can You Ever Forgive Me?) и звездното дуо Мат Деймън и Бен Афлек (Добрият Уил Хънтинг), които адаптират вдъхновения от действителни събития едноименен роман на Ерик Джагър,  "Последният дуел" е визуално впечатляваща и провокираща мисълта епична драма, разказана от три ясно изразени и напълно различни гледни точки, изследваща вездесъщата власт на мъжете, субективността на правосъдието, силата на куража и готовността на една жена да се опълчи сама срещу статуквото, в името на истината. 

Действието на "Последният дуел" се развива през 1386 г. и разказва за завърналия се от бойното поле нормандски рицар Жан дьо Каруж (Мат Деймън), който открива, че съпругата му Маргьорит (Джоди Комър) обвинява в изнасилване неговия стар приятел, оръженосеца Жак Льо Гри (Адам Драйвър).

Въпреки че има съмнения, че думите на бременната Маргьорит не са истина, Дьо Каруж предизвиква на официален съдебен дуел до смърт твърдо отричащия да има каквато и да е вина Льо Гри. Предстои яростна битка, при която всеки от участниците в конфликта може да срещне своя фатален край, защото според законите на страната по онова време, ако Дьо Каруж загуби спора, съпругата му ще бъде осъдена на смърт – чрез изгаряне на клада – за фалшиво обвинение.

Режисьор на "Последният дуел" е Ридли Скот (Гладиатор, Небесно царство), по сценарий на Никол Холофсенър, Мат Деймън и Бен Афлек, В ролите са Мат Деймън, Адам Драйвър, Джоди Комър, Бен Афлек, Хариет Уолтър, Натаниел Паркър и др. 

"Последният дуел" излиза само в кината от 15 октомври.