Независимо дали обожавате или мразите "Жокера", филмът беше абсолютния кинохит на Уорнър Брос през миналата година. 

Криминалният трилър на режисьора Тод Филипс не само стана първият филм с категория R, спечелил над 1 млрд. долара в боксофиса, но и донесе два Оскара - за главната роля на Хоакин Финикс и за композитора Хилдур Гурнадотир. 

Така че няма да е изненадващо, ако от киностудиото вложат огромна сума пари, за да задържат интереса на зрителите към "Жокера" с бъдещи продължения.

Точно така, източници казват пред британския таблоид "Мирър", че Уорнър Брос планира не едно, а цели две продължения на "Жокера" в близко бъдеще, както и че са готови да платят на Хоакин Финикс зашеметяващите 50 млн. долара за ролята, донесла му награда "Оскар". 

"Все още се водят преговори" - казват източниците пред изданието. Но сценариите за продълженията се пишат и Хоакин е много ангажиран с това."

"Те планират да направят две продължения през следващите четири години, с дългосрочен ангажимент към Хоакин Финикс, режисьора Тод Филипс и продуцента Брадли Купър. Всичко е свързано с това да накарат Хоакин да приеме условията - и най-голямото заплащане в кариерата му досега", допълват източниците.

Идеята на Уорнър Брос била да има два филма - съответно през 2022 и 2024 г.

Слуховете около продълженията звучат доста реалистично, имайки предвид, че през октомври миналата година Финикс подхвърли, че "е говорил доста с Тод" относно идеята. Все пак става въпрос за филм с бюджет от 55 млн. долара, който реализира приходи от над 1 млрд. долара в световни боксофис.

Ще се върне ли обратно Хоакин Финикс в Готъм Сити? Ще трябва да почакаме още малко, за да разберем, а дотогава ще гледаме новия "Батман" на Мат Рийвс с Робърт Патинсън, който трябва да излезе през 2021 г., ако плановете не се променят коренно заради COVID-19 пандемията.