Робърт Патинсън е с положителен тест за COVID-19. Това се случва само няколко дни след като работата по филма с негово участие „Батманът“ беше възобновена. В заявление за Vanity Fair представител на Warner Bros. не уточнява кой точно член на екипа е засегнат - "Член на продукцията на" Батман "е с положителен резултат за Covid-19 и се изолира в съответствие с установените протоколи. Заснемането временно е преустановено". Vanity Fair се позовава на "високоразположен източник", че става дума именно за актьора Робърт Патисън.

Това е вторият път, когато снимките по филма биват спрени. Първият беше през март, когато пандемията на коронавируса обхвана целия свят.

Във филма участват Патинсън като Брус Уейн/Батман; Зоуи Кравиц - в ролята на Жената-котка, Пол Дано, Колин Фарел, Джефри Райт, Анди Серкис и др.


Миналия месец Патинсън се появи изненадващо по време на виртуалното събитие FanDome на DC Comics, като изпрати съобщение до феновете, докато се готвеше да се върне към ролята.

„Както мнозина от вас вероятно вече знаят, ние бяхме в началните етапи на снимките, когато COVID удари. Сега се притеснявам да се върна на работа и да продължа да работя по ролята на този обичан герой. Винаги съм бил голям фен."