Изненадите покрай каста на новия филм за Батман не приключват с избора на Робърт Патинсън за ролята на маскирания милиардер Брус Уейн, който се бори срещу престъпността в Готъм. В момента създателите на филма преговарят с актьора Колин Фарел, който трябва да се включи в предстоящия филм като един от злодеите. Изненадващото е, че планираната роля е не коя да е, я тази на Пингвина. Макар Колин да не е от най-високите актьори (178 см), ще изглежда странно като Пингвина, които в комиксите за Батман е нисък и дебел мъж със смешна походка.

Снимка: imdb.com

Във филма „Батман се завръща“ от 1992 година ролята беше поверена на Дани де Вито, който, със своите 148 см, беше доста по-подходящ за грозния, но гениален престъпник и противник на Батман. Всичко зависи, разбира се, от гримьорите и екипа по специалните ефекти, но засега да си представим секссимвола Колин Фарел като пингвина звучи почти толкова безумно, колкото да видим Дани де Вито като Върколака, каквато шеговита кампания имаше преди време:

Изненадващ е и изборът за ролята на иконома Алфред - един от малкото хора, които са наясно с тайната самоличност на Батман. В старите филми ролята винаги беше поверявана на възрастни и достолепно изглеждащи актьори, като Майкъл Кейн и Джеръми Айрънс. В следващия филм обаче Алфред ще е актьорът Анди Съркис, който, с помощта на дигитална трансформация, изигра Ам-гъл в екранизацията по „Властелинът на пръстените“.

Освен срещу Жокера, Робърт Патинсън като Батман ще се изправи срещу Жената-котка (в ролята ще видим Зоуи Кравиц) и срещу Гатанката (за тази роля е избран Пол Дейно). Режисьор на новия филм ще е Мат Рийвс и го очакваме по кината през 2021 година.