Отдадеността на актьора Хоакин Финикс в защитата на правата на животните спечели на звездата от филма "Жокера" титлата Личност на годината на PETA за 2019 г. 

Хоакин Финикс става веган като дете - още на 3-годишна възраст, когато вижда уловена и убита риба. Холивудският актьор никога не пропуска възможността да отклони вниманието на журналистите към себе си и да го насочи към бедственото положение и незавидно отношение към животните.

Снимка: Getty Images

PETA с гордост връчва титлата Личност на годината на Хоакин Финикс заради отдадеността, с която разпространява посланието, че когато става въпрос за страх, болка и любов, човек по нищо не се различава от кокошка или хамстер, казва президентката на PETA Ингрид Нюкърк.

"Не искам да причинявам болка на други живи създания. Не искам да отнемам техните бебета. Не искам да ги принуждавам да живеят затворени и да бъдат угоявани, само за да бъдат заклани. Това е абсурдно и варварско", заявява Хоакин Финикс.

Снимка: Getty Images

През последната година образът на Хоакин Финикс се появи на билбордове на американския клон на организацията PETA с посланието "Ние всички сме животни" (We Are All Animals).

Снимка: PETA

PETA (People for the Ethical Treatment of Animals), което буквално преведено означава "Хора за етично третиране на животните", е организация за защита на правата на животните.

Снимка: Getty Images

През годините Хоакин Финикс е участвал в много кампании на PETA, вижте част от тях във видеоклиповете по-долу.