Годежните пръстени с един камък са класика. Но напоследък все повече знаменитост казват "Да" и на пръстите им се появява пръстен с два камъка. "Тoi et moi" - казват французите, което значи аз и ти. Точно това е символиката на двата камъка, но и много повече.

Ето кои звезди получиха пръстен с този силен символ на любовта. 

Най-скорошният пример за Меган Фокс. Бижуто, което тя получи от рокзвездата Машин Гън Кели, е с колумбийски смарагд и диамант. Състои се от два самостоятелни елемента, които се съединяват чрез магнит и образуват стилизирано сърце. "Като две половини от една и съща душа" - написа романтичният музикант в Инстаграма си. И това не е всичко. 

„Пръстенът е като трънен венец и ако тя се опита да го свали, ще я заболи. Любовта е болка“ – сподели 31-годишният музикант.

Бижутерът Стивън Уебстър сподели, че това може би е най-романтичната история, която го е вдъхновила да изработи бижу. 

Снимка: instagram/meganfox

 

През годините обаче много двойки са се вричали във вярност по този начин. 

Наполеон и Жозефина 

Бижутата тип "toi et moi" са били оценени още от самия Наполеон Бонапарт. През 1796 г. той предлага брак на Жозефин дьо Боарне с пръстен с диамант и сапфир. Всеки от двата камъка е по 1 карат. Наполеон и Жозофеин се разделят през 1809 г. През 2013 пръстенът е продаден на търг за близо 1 милион долара. 

Снимка: Getty Images

Джаки и Джон Кенеди 

Един от най-емблематичните годежни пръстени на всички времена е този на Джаки Бувие, с който тя приема да стане съпруга на Джон Ф. Кенеди. Това се случва през 1953 г., а пръстенът е на Van Cleef & Arpels. Бижуто е с 2,88-каратов диамант и 2,84-каратов изумруд. Първоначално те са били заобиколени със заострени парчета необработени диаманти. По-късно пръстенът е допълнен с още един 2,12-каратов диамант с форма маркиз. Тя наподобява усмивка. Около него са поставени други диаманти, които наподобявали лавров венец.

Снимка: Getty Images

 

Соланж Ноулс и Алън Фъргюсън

Годежният пръстен на Соланж Ноулс от бившия ѝ съпруг Алън Фъргюсън е в стил ар деко. Изработен е от жълто злато и един до друг са поставени два бели диаманта. Единият от тях е с квадратна форма, другият - по-продълговат. Пръстенът изчезва по време на пътуването на музикантката за Марди Гра през 2016 г. Може би изгубеното бижу е било знамение, че Ноулс и Фъргюсън ще се разделят през 2019 г.

Емили Ратайковски и Себастиан Беър-Маклард

През 2018 г. моделът Емили Ратайковски сама изработва годежния си пръстен тип "toi et moi" с помощта на съпруга си Себастиан Беър-Маклард, и на бижутерката Алисън Лу Алисън Чемла. "Харесахме идеята за два камъка, вместо един, и прекарахме дълго време в разглеждане на пръстени с множество камъни за вдъхновение", сподели тогава Ратайковски пред Vogue.

 

Ариана Гранде и Далтън Гомес

Ариана Гранде приема предложението на Далтън Гомес през 2020 г., заедно със зашеметяващо красив пръстен с овални камъни. Той е изработен от бижутера на Solow & Co. Джак Солоу.

Идеята диамантите да са поставени под ъгъл е на съпругът й. Пръстенът има и перла, която придава завършеност на бижуто, според неговия автор. Причината била, че перлите имат личен сантимент за Ариана Гранде. Те са нейният рожден камък. А точно тази, използвана на пръстена, била от иглата за вратовръзка на покойния ѝ дядо. 

 

Снимка: Getty Image

Кайли Дженър и Травис Скот

През 2021 г. Травис Скот изненада Кайли Дженър и дъщеря й с комплект пръстени. Така той показа, че не е задължително това бижу да е само за годеж. Всеки от двата пръстена "мама и аз" включва диамант с крушовидна форма, поставен до диамант с правоъгълна форма.

Снимка: instagram.com/kyliejenner/