Джеймс Камерън ще ни върне на Пандора този декември с продължението на "Аватар" от 2009 г. - "Аватар: Пътят на водата". Въпреки това Камерън не иска да водите децата си в кината, както каза той пред Total Film: "Хората казват: "О боже, семейна история от "Дисни"? Точно това искаме..." Това не е такъв тип семейна история."

Джеймс Камерън доразвива въпроса за това каква семейна история ще бъде "Аватар: Пътят на водата", като казва: "Това е семейна история колкото "Семейство Сопрано" е семейна история".

Ако това е вярно, то Камерън е прав - определено не е за деца. Колкото и невероятен да е "Семейство Сопрано", съвсем спокойно може да се каже, че никой не би искал да покаже на децата си какво забъркват Тони Сопрано и останалите от екипа му в Ню Джърси.

Джеймс Камерън също така разказа, че "Аватар: Пътят на водата" ще продължи цели 3 часа и 10 минути. Това означава, че "Аватар: Пътят на водата" е с 30 минути по-дълъг от първото ни пътуване до Пандора и ще бъде вторият най-дълъг филм на Камерън след "Титаник".

Въпреки че Джеймс Камерън има планове за още три продължения, касовите резултати на "Аватар: Пътят на водата" ще определят дали тези продължения ще бъдат направени. Минаха повече от десет години, откакто видяхме първия филм от франчайза, така че винаги има вероятност хората да не проявят интерес.

Продължението започва доста години след оригинала, като Джейк Съли (Сам Уортингтън) и Нейтири (Зоуи Салдана) отглеждат собствено семейство и се изправят пред позната заплаха, която застрашава семейството и дома им. Съдейки по трейлъра, ни очакват много зрелища и визуално пиршество от първокласни ефекти, заедно със семейна динамика, която Камерън обеща в интервюто си.

Джеймс Камерън отново застава зад камерата на "Аватар: Пътят на водата", като заедно с това е съавтор на сценария заедно с Рик Джафа и Аманда Силвър. В главните роли отново са Сам Уортингтън и Зоуи Салдана, както и Сигорни Уийвър (този път в ролята на нов персонаж), Кейт Уинслет, Мишел Йео, Стивън Ланг, Джовани Рибизи, Еди Фалко, Джак Чемпиън, Джейми Флетърс, Бейли Бас, Уна Чаплин, Джемейн Клемент, Клиф Къртис, Джоел Дейвид Мур, Клои Колман, Си Ейч Паундър и Мат Джералд.

Най-накрая можем да се върнем в света на Пандора, когато "Аватар: Пътят на водата" излезе по кината на 16 декември, пише още БГНЕС.