Холивудската звезда Дуейн "Скалата" Джонсън приписва успеха си на невероятната работна етика, която е научил от баща си.

"Като професионален борец преди всеки мач той се молеше за сила да остави всичко на ринга", споделя актьорът.

Джонсън наскоро сподели прост трик, който превръща всяка ситуация в положително изживяване. Той заменя фразата „трябва“ с „имам шанс“.

В Инстаграм профила си той се обърна към своите последователи: „Ще споделя с вас една философия, която ми помогна да постигна известен успех през годините. Когато става въпрос за упорита работа и неща, в които съм страстен – преди няколко години спрях да казвам „трябва“ и започнах да казвам „имам шанс“.

„Това е голяма психологическа промяна в начина, по който подхождаме към ежедневните неща. Имам възможност да тренирам усилено и да премина отвъд границите. Има възможност да загубя и да се върна по-силен“, допълва Джонсън.

„Защото, когато имате възможност да правите нещата, които обичате, това е привилегия. Опитайте се да трансформирате „трябва“ в „имам възможност“ и започнете да чувствате тази сила, благодарност и растеж", казва още Скалата.

Философията на Джонсън не работи само за хора, които се нуждаят от мотивация, за да успеят във фитнеса. Може да се използва за всякакви житейски предизвикателства, които обикновено посрещате с нежелание и без самочувствие, за да си дадете шанс да растете и просперирате.

Фокусирането върху негативните аспекти на предизвикателството ни пречи да виждаме възможностите или просто да се наслаждаваме на момента, пише БГНЕС.