Дуейн "Скалата" Джонсън има още една причина да завърши 2021 г. с високо вдигнат тост - последният филм на холивудската звезда "Червена бюлетина" (Red Notice) стана най-гледаният филм в историята на стрийминг гиганта "Нетфликс", пише Си Ен Ен

Филмът "Червена бюлетина" е инкасирал забележителните 328,8 млн. часа гледане в стрийминг платформата, съобщава "Нетфликс".

По този начин продукцията счупи предишния рекорд, който държеше филмът "Кутия за птици" (Bird Box) със Сандра Бълок през 2018 г. - с 282 млн. часа гледане.

Към момента 50 процента от всички абонати на "Нетфликс" по света са гледали "Червена бюлетина", като това се е случило за едва 18 дни.

По този начин филмът със Скалата задмина още един рекорд на "Кутия за птици", тъй като филмът успя да постигне това за четири седмици.

"Червена бюлетина", в който участват още холивудските звезди Райън Рейнолдс и Гал Гадот, дебютира в стрийминг платформата през ноември. Продукцията държи челни места в топ 10 на платформата в 94 страни в света, според данни на "Нетфликс".

"Червена бюлетина" разказва историята на специален агент от ФБР (Джонсън), който трябва да си партнира с един от най-големите крадци на изкуство в света (Рейнолдс) в дързък обир, за да залови най-големият крадец на изкуство в света (Гадот).

Снимка: NETFLIX

Миналия уикенд филмът направи своя дебют и в киносалоните.