Вин Дизел призовава Дуейн "Скалата" Джонсън да сложи край на враждата им и да се присъедини отново към снимките на "Бързи и яростни" за финалния филм от поредицата, пише Си Ен Ен.

54-годишният актьор, който играе Доминик Торето в екшън сагата, сподели отворено писмо в Инстаграм, което е насочено към бившия му колега в "Бързи и яростни".

"Мой малък братко, Дуейн... времето настъпи", пише Дизел към снимка на двамата, застанали един срещу друг. "Светът очаква финала на "Бързи и яростни".

Дизел продължава публикацията си, като споделя, че децата му все още наричат ​​Джонсън с думите "чичо Дуейн", въпреки разрива, който настъпи в отношенията между холивудските звезди. 

49-годишният Джонсън дебютира като федерален агент Люк Хобс през 2011 г. в "Бързи и яростни 5: Удар в Рио" и изигра ролята в шестата, седма и осма част от поредицата, преди да създаде собствен спин-оф - "Хобс и Шоу".

Враждата между двамата избухна през 2016 г., по време на последните седмици от снимките на "Бързи и яростни 8". Тогава Джонсън публикува снимка в Инстаграм профила си, която впоследстие премахна, с която критикуваше неназовани свои колеги от мъжки пол.

"Някои се държат като истинки мъже и професионалисти, докато други - не", написа Джонсън в социалната мрежа.

Джонсън заяви впоследствие пред "Венити феър", че той и Дизел "философски погледнато са двама различни хора", които "подхождат към бизнеса на филмовото продуциране по два много различни начина".

През юли Джонсън заяви пред "Холивуд рипортър", че няма намерение повече да се връща към филмите от поредицата "Бързи и яростни", докато изглежда, че Дизел е готов да загърби конфликтите в миналото, за да изпълни обещанието си към покойния Пол Уокър (когото нарича "Пабло") да завърши подобаващо поредицата. Уокър играеше ролята на Брайън О'Конър в франчайза до смъртта си през 2013 г.

"Заклех се, че ще стигнем и ще направим най-добрия "Бързи и яростни" на финала, който ще е десетият. Хобс не може да бъде изигран от никой друг", продължава Дизел в обръщението си към Джонсън.