Дуейн "Скалата" Джонсън заяви, че никога повече няма да използва истински оръжия в продукциите си, след фаталното убийство на оператор по време на снимките на "Rust" - новия филм с Алек Болдуин, пише The Hill.

Скалата заяви пред Асошиейтед прес по време на премиерата в Лос Анджелис на новия му филм "Red Notice", че продуцентската компания Seven Bucks, на която е съосновател, никога повече няма да използва истински оръжия по време на снимките на телевизионно или филмово съдържание.

Дуейн "Скалата" Джонсън, Гал гадот и Райън Рейнолдс на премиерата на "Red Notice"
Снимка: Getty Images

49-годишният професионален кечист, който се трансформира се в актьор, допълни, че възнамеряват да използват само платмасови пистолети в продукциите си.

Коментарът на Джонсън идват само седмица, след като миналия месец се стигна до смъртоносно прострелване на снимачната площадка на филма "Rust" в Ню Мексико.

Операторката Галина Хътчинс беше убита, а режисьорът Джоел Соуза беше ранен, след като по време на репетиция актьорът Алек Болдуин стреля по тях с пистолет, зареден с бойни патрони, който му е бил предоставен като безопасен за използване.

"Колкото и ужасна да беше тази ситуация, трябва да я използваме като пример, така че да бъдем по-умни и по-безопасни, когато продължим напред", каза Джонсън.