Човек от екипа, работил по филма „Rust“, който е станал свидетел на трагичния инцидент от миналата седмица, сподели последната снимка в живота на операторката Галина Хътчинс. 42-годишната жена беше простреляна смъртоносно от актьора Алек Болдуин и почина. Режисьорът на филма също беше ранен.

Снимката е споделена от Сердж Светной, който е отговарял за електрическата система на снимачната площадка.

На фотографията, която е изключително зловеща, като се има предвид какво се случва само мигове по-късно, се вижда Галина, която снима последната сцена в живота си. Пред нея е Алек Болдуин, въоръжен с пистолета, за който не подозира, че е зареден с истински патрон.

По-късно Сердж сподели и друга снимка, на която е заедно с Галина. Той сподели, че двамата са били приятели и е бил много близо до нея, когато е била улучена от смъртоносния куршум.

Смъртта на операторката повдигна много въпроси за употребата на истински оръжия в Холивуд. По време на разследването, което още тече, наяве излязоха много нарушения и по всяка вероятност ще се стигне до повдигане на обвинения. Алек Болдуин, който натисна спусъка на оръжието, оказва пълно съдействие на полицията, за да се изясни чия грешка е станала причина за трагедията.

Междувременно няколко други продукции, които използват истински оръжия, забраниха употребата им на снимачната площадка, за да се избегнат други такива инциденти.