В първата си публикация в социалните мрежи след инцидента съпругът на Хъчинс сподели кратко, но прочувствено послание. Той публикува снимка на двойката, заедно с 9-годишния им син Андрос, който остана без майка.

"Липсваш ни, Галина!" - написа вдовецът.

Под публикацията си в Инстаграм той получи множество коментари за подкрепа и съчувствие. 

Алек Болдуин e отменил други проекти, по които работи, след случайната стрелба на снимачната площадка на филма му Rust, при която уби операторката Галина Хътчинс (Halyna Hutchins), а режисьорът Джоел Соза беше ранен, пише "Пийпъл".

63-годишният Болдуин искал "да отдели малко време за себе си, за да може да се концентрира отново", както е правил в трудни моменти в миналото.

"Това е начинът, по който той се справя с трудните моменти. Винаги, когато се случи нещо лошо, той изчезва за кратко от публичното пространство." - твърди източник на изданието. Според него Болдуин бил "истеричен и абсолютно неутешим в продължение на часове" след стрелбата.

Самият Болдуин доброволно е разговарял с детективите, а местен вестник пише, че актьорът е забелязан да плаче пред офиса на шерифа.

На 21.10 полицията се е отзовава на сигнал за инцидент на снимачната площадка на "Rust" в Ню Мексико около 13:50 ч. местно време. При по-нататъшното разследване е установено, че 42-годишната Хътчинс и 48-годишният Соза са били простреляни с реквизитно огнестрелно оръжие от актьора Алек Болдуин. 

Болдуин е произвел няколко изстрела с реквизитно оръжие, което е трябвало да бъде заредено с халосни патрони. В момента на стрелбата обаче куршум или шрапнели са поразили двама души от екипа. Според някои съобщения в пистолета е имало само един боен патрон.

Хеликоптер е откарал 48-годишната жена, която е родом от Украйна, в болница, но тя е починала там от раните си.

След инцидента актьорът и семейството на убитата операторка са се срещали. 

На снимките се вижда как Болдуин прегръща Матю и сина му само няколко дни след като са загубили Галина.  

Болдуин за пръв път се изказа относно инцидента в профила си в Twitter.

"Няма думи, с които да изразя шока и тъгата си от трагичния инцидент, отнел живота на Галина Хътчинс, съпруга, майка и дълбоко ценена наша колежка." - написа той. 

"Поддържам връзка със съпруга й, предлагам подкрепата си на него и семейството му. Сърцето ми е разбито заради всички, които познаваха и обичаха Галина" - сподели още актьорът.