Докато ние можем само да се опитваме да си представим какво се случва в живота на Алек Болдуин след ужасяващата трагедия с Галина Хътчинс, един човек вижда как му се отразява инцидентът всеки ден – съпругата му Хилария. И според източник на списание „Пийпъл“, 37-годишната майка на 6 деца се притеснява за душевното здраве на съпруга си.

„Хилария е много разтревожена за него“, споделя източникът, който остава неназован. „Не може да спи и мисълта за смъртта на Галина постоянно го преследва. Това го измъчва, защото осъзнава, че на семейството на Галина им е много по-тежко. Не иска хората да му съчувстват.“

“Обичам те и съм тук“, написа Хилария към снимката, на която държи ръката на съпруга си.

Актьорът, който неволно стана причина за смъртта на операторката, веднага се е свързал със семейството на 41-годишната жена. Алек Болдуин не е подозирал, че е оръжието има зареден истински патрон, когато е дръпнал спусъка. Той оказва пълно съдействие на разследващите.

Едва тази седмица той за пръв път говори с медиите за трагедията, но подчерта, че властите са му забранили да разгласява каквито и да е подробности, докато тече разследването.

„Тя беше моя приятелка“, каза Болдуин. „В деня, в който пристигнах в Санта Фе, за да започна снимките, я заведох на вечеря с Джоел (режисьора). Бяхме един много, много сплотен екип и тогава се случи това ужасно нещо".

По всичко изглежда, че работата по фаталния филм “Rust” никога отново няма да бъде възобновена, а засега Алек Болдуин е замразил и всичките си бъдещи проекти и отказва да коментира дали някога отново ще се върне на снимачната площадка.