Алек Болдуин говори за първи път след фаталния инцидент, в който снимачната площадка простреля операторката и режисьора на продукцията, пише "Пийпъл". В резултат Галина Хътчинс загина, а режисьорът се озова в болница.

Трикратният носител на наградата "Еми" и съпругата му Хилария Болдуин е споделил мислите си за инцидента  във Върмонт, където семейството е в траур. Актьорът е казал на събралите се пред дома му журналисти, че не може да коментира започналото разследване. В кратко видео той казва:

"Тя беше моя приятелка. В деня, в който пристигнах в Санта Фе, за да започна снимките, я заведох на вечеря с Джоел (режисьора). Бяхме един много, много сплотен екип и тогава се случи това ужасно нещо".

Актьорът е споделил също, че постоянно държи връзка със съпруга на Галина Матю Хътчинс и 9-годишния им син Андрос.

"Ние сме в постоянен контакт с него, защото сме много притеснени за семейството и детето му", добави Болдуин. 

В събота Болдуин изрази подкрепата си за промени при използването на огнестрелни оръжия на филмовите и телевизионните площадки.

"Продължаващите усилия за ограничаване на употребата на огнестрелни оръжия на снимачните площадки са нещо, от което съм изключително заинтересован. Това не е мое решение. Трябва да разберете, че аз не съм експерт в тази област. Каквото и да решат другите хора, това е най-добрият начин за защита на безопасността на хората на снимачните площадки, аз съм изцяло за и ще съдействам за това по всякакъв начин." - отбеляза актьорът.